Medi ambient

Torra: “El Delta de l’Ebre necessita una solució ara i aquí, no pot esperar més”

El president de la Generalitat descriu els estralls del temporal a la zona com una “autèntica catàstrofe natural” i assegura que cal “un pla d’acció d’immediat”

Unió de Pagesos alerta de “greus perjudicis” a la collita per l’entrada d’aigua salada als arrossars

“El Delta de l’Ebre necessita una solució ara i aquí, no pot esperar més, cal un pla d’acció immediat”.

Així de contundent s’ha mostrat el president de la Generalitat, Quim Torra, després de reunir-se aquest dimecres amb els ajuntaments de l’Ampolla i Deltebre, zones afectades pel temporal Gloria .

En declaracions a la premsa, el cap de l’executiu ha explicat que ha convocat els departaments afectats a una reunió del Comitè de Seguiment aquesta tarda al Palau de la Generalitat per analitzar la situació i avaluar els riscos.

Torra, que ha parlat d’“autèntica catàstrofe natural” al Delta, ha demanat “molta prudència” a tota la ciutadania les properes hores. Al mateix temps, ha volgut manifestar tota la seva “confiança” en els serveis d’emergència, als quals ha agraït l’esforç d’aquests dies.

A la reunió d’aquesta tarda hi participen Torra; el vicepresident, Pere Aragonès; i els consellers de la Presidència, Meritxell Budó; d’Interior, Miquel Buch; d’Educació, Josep Bargalló; de Salut, Alba Vegés; d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

Més tard, Torra i Buch presidiran la reunió del Consell Assessor dels plans d’emergències INUNCAT, NEUCAT i VENTCAT al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

Greus perjudicis al Delta

Unió de Pagesos ha alertat aquest dimecres dels “greus perjudicis” per a la collita per culpa de l’entrada d’aigua salada als arrossars del Delta de l’Ebre .

En un comunicat, el sindicat agrari ha expressat la seva solidaritat amb els afectats i la “preocupació” pels efectes del temporal que ha negat milers d’hectàrees del Delta.

L’organització està a l’espera que acabi la borrasca per fer una valoració definitiva de danys i prendre “les mesures necessàries”, però ja ha avançat que la situació afectarà “les properes campanyes”.

El sindicat també ha mostrat el seu “malestar per la manca d’actuacions de protecció a la zona” per part de les administracions.

En aquest sentit, ha indicat que “la falta d’un consens ampli” a nivell territorial sobre quines mesures i infraestructures cal emprendre per preservar el Delta incideixen en la situació actual. “Com s’ha vist clarament arran del pas de la tempesta Gloria, el Delta no pot esperar més”, ha afirmat.

Pel que fa a la situació al Maresme i el Baix Llobregat, Unió de Pagesos preveu afectacions, sobretot, al cultiu d’hortalisses i a les infraestructures dels camps de conreu.

Com en el cas dels danys al Delta de l’Ebre, Unió de Pagesos està treballant per identificar i quantificar les afectacions abans d’impulsar la resposta corresponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona