Medi ambient

àsia

L’‘Amphan’ deixa un rastre de mort i destrucció a l’Índia i a Bangladesh

El destructiu cicló Amphan, que ha colpejat amb força l’est de l’Índia i el sud-oest de Bangladesh ha causat més de vuitanta morts, setanta dels quals a l’estat oriental indi de Bengala, el més castigat pel desastre, segons les dades provisionals donades per les autoritats. “Mai havia vist un desastre així”, va destacar la cap del govern de Bengala, Mamata Banerjee.

El cicló, que va tocar terra a les costes de la badia de Bengala amb ràfegues de vent de fins a 185 quilòmetres per hora dimecres a la tarda, va deixar un rastre devastador a les zones més pobres de l’est de l’Índia i hi va destrossar habitatges, instal·lacions d’electricitat, infraestructures i vehicles i va deixar milers de famílies damnificades en un moment crític per la crisi de la Covid-19. El primer ministre indi, Narendra Modi, per la seva banda, va mostrar també la seva consternació pels danys causat per l’Amphan a Bengala i en el veí estat d’Odisha i va garantir l’ajuda als afectats. El cicló també va impactar amb violència al sud-oest de Bangladesh, on almenys dotze persones van morir, la majoria pels esfondraments d’habitatges i la caiguda d’arbres, segons va informar el Centre d’Operacions de Salut de Bangladesh. Segons el Departament de Meteorologia Indi, la tempesta ciclònica es va estendre ahir a la matinada sobre Bangladesh “per debilitar-se en una depressió profunda avui”.

La badia de Bengala sol patir el pas de ciclons entre els mesos d’abril i maig i octubre i novembre, tot i que les noves tecnologies han ajudat l’Índia i Bangladesh a reduir de manera abrupta les víctimes per aquestes catàstrofes. L’Amphan és el cicló més potent de la regió des del que va colpejar el 1999 la costa de l’estat oriental indi d’Odisha, que va causar més de 9.000 morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona