Medi ambient

Premi per al Parc Natural del Montgrí

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, va visitar ahir el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, que ha estat distingit amb II Premi Experiències Inspiradores en la categoria especial canvi climàtic, per un projecte de restauració de sistemes platja duna com a eina de conservació. El premi està impulsat conjuntament per la Federació Europarc i Fundació Fernando González Bernáldez.

Calvet va aprofitar la visita per conèixer de primera mà el servei de Burricleta, que ofereix rutes guiades en GPS en bici elèctrica per diversos espais de la zona. El conseller ha posat en relleu la importància de promoure l’activitat econòmica respectant la preservació de l’entorn i potenciar sinergies entre el món empresarial i els espais naturals protegits per tal d’aprofitar les oportunitats que puguin sorgir en l’àmbit del turisme sostenible.

Segons recorda el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’augment del turisme sostenible en els últims anys mostra el valor de la natura com a motor de dinamisme econòmic i desenvolupament social. L’estudi d’impacte econòmic i social dels espais naturals protegits conclouen que els setze espais naturals analitzats generen almenys 192 milions d’euros anuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona