Medi ambient

Santa Cristina espera reobrir, a Rosamar, les platges la setmana vinent

Hi van prohibir el bany, per precaució, abans de Sant Joan fins que es reparés l’emissari d’aigües depurades trencat pel ‘Glòria’

L’Associació de Propietaris de la urbanització Rosamar, al litoral de Santa Cristina d’Aro entre Tossa i Sant Feliu, ha iniciat, aquesta setmana, els treballs de reparació de l’emissari que els permet abocar les aigües depurades a 400 metres mar endins. El president de l’entitat, Andrés Torralba, explica que el temporal Glòria el va deixar molt malmès i, al febrer, submarinistes van alertar dels danys. La Covid-19 els ha endarrerit permisos i la contractació, i abans de Sant Joan el municipi va decidir tancar preventivament al bany les platges de Canyet i Canyerets per evitar intoxicacions.

Torralba explica que les analítiques mantenien la qualitat les l’aigua dins dels límits, però van acatar eliminar riscos. L’obra, pressupostada en 90.000 euros, acabarà amb l’estesa de la nova canonada, que ja s’ha començat a soldar a cel obert, per part de submarinistes. El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jaume Quintana, explica que el consistori hi aportarà 35.000 euros en concepte de subvenció i que les obres haurien de finalitzar aquesta setmana entrant.

La urbanització, encara no recepcionada pel municipi, disposa d’una depuradora bàsica, amb separació de sòlids, que planeja adaptar a la normativa actual amb una nova instal·lació. Estan en converses amb l’Agència Catalana de l’Aigua, avança Torralba, però encara han d’ajustar alguns detalls que Quintana diu que es podrien preveure en la revisió iniciada del POUM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona