Medi ambient

Desencallat el concurs del servei d’aigua a l’Escala

L’Ajuntament de l’Escala ha pogut finalment treure a concurs el servei d’abastament domiciliari d’aigua potable, la recaptació de la xarxa de clavegueram i el servei de manteniment d’escomeses, una concessió que seria inicialment per un any i que hauria de permetre d’arribar fins al nou escenari que hi haurà en fer la nova depuradora, l’únic dels grans projectes de l’Escala que no han quedat frenat temporalment per la crisi sanitària.

El recurs que va aturar l’inici del procés de licitació es va presentar la primavera del 2019 davant del Tribunal Català de Contractes del sector públic. L’empresa que hi va recórrer en contra qüestionava una de les clàusules del plec de condicions. Després d’una primera frenada, es va presentar un segon recurs recentment desestimat de manera definitiva, un fet que permet l’inici del procés de licitació. El preu de sortida del concurs és de 814.000 euros. Les ofertes es poden presentar fins al 29 d’aquest juliol.

La planta de tractament d’aigua potable tindrà un cost aproximat de 3,5 milions d’euros, i la subvenció de la Generalitat per poder-ho fer és de 1,7 milions. L’Ajuntament ja ha previst una partida per assumir la part que li correspon del finançament. La nova estació de tractament d’aigua potable ha d’acabar amb l’excés de ferro i de manganès de les canonades, que ha provocat alguns problemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona