Medi ambient

Prova pilot a Girona d’una xarxa de reg intel·ligent

Es tracta d’una xarxa de reg automatitzada mitjançant intel·ligència artificial que té com a objectiu optimitzar el consum de l’aigua en temps real

L’Ajuntament de Girona i l’empresa barcelonina Aonchip van començar ahir una prova pilot d’un nou model de gestió de reg intel·ligent per al control del consum de l’aigua en temps real, segons va anunciar el consistori gironí. L’objectiu de la prova, emmarcada en el Laboratori SmartCatalonia de la Generalitat i que es durà a terme durant sis mesos a la plaça del Rellotge i a les dependències dels responsables del manteniment de parc i jardins, és optimitzar el consum de l’aigua a partir d’un nou sistema que permet controlar el reg en temps real amb un llaç tancat amb relació al nivell d’humitat del terra i reduir significativament els costos de manteniment, segons s’explica des de l’Ajuntament. Així, es destaca que la solució d’Aonchip Watersens, certificada pel protocol LoraWan, incorpora un sistema de comunicació sense fils, de llarg abast i de baix consum amb el qual es controla l’ús de l’aigua de manera remota, per exemple, a l’hora d’apagar la xarxa de reg en cas de detecció de fuites o d’inhibir una programació de reg si el terreny ja és prou humit, optimitzant així els recursos hídrics d’una ciutat. A més, també s’assenyala que l’obtenció de les dades permetrà realitzar nous models de reg que millorin la gestió del consum en qualsevol moment i ubicació, sense necessitat de desplaçament, facilitant l’optimització de l’activitat i proporcionant eines correctores per millorar l’eficiència. Alhora, la infraestructura també aconsegueix una reducció significativa dels costos d’instal·lació i manteniment, ja que no requereix cablejat i disposa d’una autonomia diferencial.

L’alcaldessa, Marta Madrenas, va assegurar que un dels objectius del govern de Girona és “avançar en les polítiques de ciutat intel·ligent, aprofitar cada vegada més les noves tecnologies i les noves eines disponibles per guanyar en eficiència i en sostenibilitat”.

Noves xarxes de sensors

En aquest sentit, ja s’anuncia que els pròxims mesos entrarà en funcionament de forma estable la nova xarxa de comunicacions LoraWan municipal, que ha de donar suport al desplegament dels dispositius per a la sensorització de diversos àmbits de la gestió de la ciutat. En aquest sentit, la intenció del consistori és iniciar pròximament una altra prova pilot, també amb l’empresa Aonchip, de control d’espais d’aparcament amb sensors de presència de vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona