Medi ambient

Manifest d’oposició a l’aeròdrom de l’Escala

Salvem l’Empordà i el Fòrum l’Escala-Empúries, amb el suport de SOS Costa Brava, lideren l’oposició

Avui (7 de la tarda) es fa una xerrada informativa

Salvem l’Empordà i el Fòrum l’Escala-Empúries, amb el suport de SOS Costa Brava, s’oposen al projecte d’aeròdrom de l’Escala, ara en fase de tramitació, en concret en la de consultes prèvies sobre la necessitat de fer una avaluació ambiental del projecte i les consideracions associades. Aquestes entitats reclamen que no s’iniciï la tramitació de l’aprovació inicial tal com correspondria si Medi Ambient ho permet.

Els opositors a l’aeròdrom consideren insostenible el projecte, que està situat entre els dos parcs naturals. Aquesta és la raó per la qual l’Ajuntament no va fer un informe desfavorable a la iniciativa requerit per Medi Ambient de la Generalitat. Les raons del rebuig són diverses. En primer lloc, el projecte està situat en una àrea de sòl no urbanitzable d’interès agrari i paisatgístic “que cal conservar”. En segon lloc, es recorda que l’Escala és dins del Parc Natural del Montgrí, el Baix Ter i les Illes Medes. Entre les raons es parla de les afectacions “d’elevat abast” per la contaminació acústica i per l’ocupació de l’espai aeri i, a més, recorden que Viladamat ja en té un, d’aeròdrom, una població que només és a 4 quilòmetres de distància. “Amb dos aeròdroms el servei ja està garantit”, asseguren des de l’Iaeden.

En un manifest, a més, detallen que el projecte en tràmit preveu unes 600 operacions anuals, que es concentrarien “amb més intensitat” a l’estiu, amb un màxim de 60 vols al dia i la construcció d’una pista de 572 metres de longitud i 18 d’amplada, envoltada d’una franja de vol de més de 600 metres. L’equipament també inclou una plataforma per a l’estacionament d’aeronaus de gairebé 3.000 metres quadrats i un hangar amb capacitat per a 15 avions, entre altres serveis.

Avui dissabte es farà una xerrada informativa al centre cívic del Camp dels Pilans, a l’Escala (7 de la tarda), en què intervindran Marta Ball·llosera, de l’Iaeden-Salvem l’Empordà; Jordi Estévez, del Fòrum l’Escala-Empúries, i Mercè Rovira, de la Plataforma Bellcaire. L’acte serà el punt de partida per a la campanya de recollida de signatures.

LA XIFRA

572
metres de longitud.
Aquesta és la llargada prevista per a la pista d’enlairament i d’aterratge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona