Medi ambient

Designen el director de l’ARC per buidar Vacamorta

La Generalitat el nomena finalment en resposta a una interlocutòria del TSJC que havia marcat un termini

La Generalitat ha designat el director de l’Agència Catalana de Residus (ARC), Josep Maria Tost, com a responsable del buidatge de l’abocador de Vacamorta. Ho fa en resposta a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) que li donava de termini fins aquest dimecres per designar-lo. Aquesta establia que, en cas que no hi hagués resposta, la responsabilitat recauria damunt el conseller de Territori, segons l’ACN.

Fonts del departament expliquen que el govern “treballa” per fer efectiva la sentència del 2015 que obliga a buidar l’abocador, al terme municipal de Cruïlles.

La resolució del TSJC també estableix que, a partir d’ara, Tost haurà d’informar cada sis mesos l’alt tribunal sobre l’evolució dels treballs.

El departament de Territori ha esgotat el termini –de fet, acabava avui– per respondre a la interlocutòria del TSJC. A la resolució, l’alt tribunal deixava palesa la “disfunció temporal” que arrossega el buidatge de l’abocador de Vacamorta i ordenava a la Generalitat que nomenés un responsable perquè cada sis mesos anés informant sobre allò que el govern fa per retirar els residus que encara hi ha al subsòl.

El TSJC també destacava que, si la Generalitat no nomenava ningú, aquesta responsabilitat recauria directament damunt el conseller de Territori, Damià Calvet. Ara, el departament ha informat que ja s’ha donat resposta a la interlocutòria i que s’ha designat el director de l’ARC, Josep Maria Tost, com a responsable del buidatge de l’abocador.

Els alcaldes dels dos principals municipis implicats, Cruïlles i la Bisbal d’Empordà, havien reclamat que es compleixi la sentència i es buidi l’abocador, i advertien la setmana passada que no faran cap informe mediambiental d’una proposta de buidatge, com demana el departament, perquè no tenen “capacitat tècnica” per fer-lo.

La Plataforma d’Afectats per l’Abocador de Cruïlles considera que la Generalitat només té la intenció de “demorar el buidatge”, motiu pel qual es reclamen aquests informes, i tem que Territori reobri l’abocador d’aquí a alguns anys.

LA DATA

2015
Es va dictar la sentència que obligava finalment a buidar l’abocador de Vacamorta, a Cruïlles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona