Medi ambient

Més de 700 pescadors recullen residus del mar

Són 205 embarcacions que s’han integrat en la nova marca Pesca Neta, impulsada per les confraries i que visibilitza la tasca que fan els pescadors

Un total de 205 embarcacions i una tripulació de més de 700 pescadors de les confraries gironines de pescadors s’han integrat a la nova marca Pesca Neta, impulsada per la Federació Nacional de Confraries de Catalunya i que té per objectiu visibilitzar la tasca que, des de fa anys, fan els pescadors en l’eliminació de residus de la costa catalana. La marca Pesca Neta està finançada per fons europeus –forma part d’una convocatòria que sortirà cada any– i també vol posar en relleu la qualitat del peix. Antoni Abad, president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i de la Federació Catalana de Confraries, afirma: “Volem una mar blava real. Per aquest motiu hem creat Pesca Neta, perquè ja estem oferint un producte d’una altíssima qualitat, però volem anar encara més enllà i millorar l’ecosistema marí.”

Per poder tenir un control de tot allò que es recull al mar, s’està preparant una APP que permetrà a tots els pescadors de les confraries registrar, d’una forma simple i ràpida, el volum de residus que s’han agafat. D’aquesta manera es podrà establir un control de tots els elements contaminants que s’eliminen del Mediterrani per poder-los donar una segona vida, expliquen fonts de la federació.

Nova APP

Així, està previst que durant les properes setmanes Pesca Neta presenti la nova APP i un lloc web que servirà de termòmetre per analitzar totes les dades que les confraries aniran actualitzant diàriament en relació amb la recollida de residus del mar. També està previst engegar campanyes de difusió i tallers amb les escoles per tal de donar visibilitat al projecte i a la tasca dels pescadors.

Les onze confraries gironines que participen en el nou projecte són les de Blanes, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, l’Estartit, l’Escala, Roses, el Port de la Selva, Cadaqués i Llançà. Des de la federació expliquen que aquesta nova iniciativa ha de servir també per reforçar la vinculació dels pescadors amb el projecte i per donar-lo a conèixer a la societat, que desconeix la gran tasca de millora del medi marí que fan els pescadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona