Medi ambient

L’AMB mesurarà la qualitat de l’aire amb bicicletes

Es tracta d’un projecte europeu en què participaran treballadors municipals de Sant Adrià, l’Hospitalet i Sant Cugat

Els sensors de les bicis complementaran les dades de les estacions fixes

Tecnologia de baix cost per mesurar la qualitat de l’aire amb nanosensors instal·lats a bicicletes. Aquesta és la base del projecte europeu NanoSen-AQM en què participa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que s’encarregarà de recollir i processar les dades obtingudes. La prova pilot es farà aquesta tardor als municipis de Sant Cugat del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs, i hi participaran treballadors municipals que es desplacen al seu lloc de treball en bici. El sensors, de mida molt reduïda i d’alta autonomia, s’instal·laran a vuit bicicletes.

També hi haurà els anomenats sensors persona, un total de deu dispositius que aniran col·locats en dispositius mòbils del personal que realitza tasques de manteniment municipal. Aquests instruments permetran obtenir dades i mesurar la presència dels principals contaminants atmosfèrics que afecten el territori metropolità.

La prova pilot permetrà recollir un conjunt de dades molt més variat que el que s’obté de les estacions fixes, ja que els nanosensors estaran en moviment i permetran conèixer la qualitat de l’aire en diferents emplaçaments, com ara espais naturals, agrícoles, industrials o zones urbanes. Aquestes dades s’integraran en una plataforma creada expressament per diverses universitats portugueses que també participen en aquest projecte europeu. També es podrà elaborar un mapa de punts conflictius on es puguin aplicar mesures addicionals, com ara carrers per a vianants, zones de baixes emissions, foment dels desplaçaments a peu o en bicicleta, promoció del vehicle elèctric, punts de recàrrega de vehicles i campanyes de sensibilització i educació dirigides a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona