Medi ambient

Nou sistema de mesura de la qualitat de l’aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) desenvoluparan un sistema de mesura ràpida de la qualitat de les aigües de bany, que detectarà alteracions produïdes per microorganismes no desitjats amb un termini no superior a les tres hores. A hores d’ara el sistema que es fa servir permet disposar de resultats en un període comprès entre les 24 i les 48 hores.

L’ACA destinarà 578.000 euros a desenvolupar aquest nou sistema de control, que estarà disponible d’aquí a tres anys i permetrà millorar la presa de decisions en la gestió dels episodis de contaminació a les platges, i aigües de bany en general, en episodis de pluja o possibles episodis de contaminació. El nou sistema farà possible que els punts de control siguin llocs variables, no com ara, que s’agafen les mostres des d’una estació fixa. A més, el control analític es podrà fer al mateix lloc de la presa de mostres (des de la platja, des del cotxe o des d’un laboratori mòbil), cosa que facilitarà l’obtenció ràpida de resultats.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va recordar ahir que en poc més de 20 anys Catalunya ha passat de tenir un 24% de les platges amb una qualitat de l’aigua excel·lent a un 94%. Tot i això, va reconèixer que encara hi ha mancances que es poden resoldre amb innovació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona