Medi ambient

Controlaran l’accés al Montseny i a Sant Llorenç

S’hi regularà el trànsit fins que els aparcaments dels dos parcs estiguin plens

No afectarà la gent que hi vagi a peu

Els presidents de les diputacions de Barcelona i Girona, Núria Marín i Miquel Noguer, van anunciar ahir noves mesures per regular els accessos per carretera als parcs del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac després dels problemes provocats per la sobresaturació de visitants aquest cap de setmana passat. El Procicat aprovarà avui la limitació de les ocupacions als parcs, de manera que es tancaran els accessos per carretera un cop els aparcaments estiguin plens. Al Parc Natural del Montseny hi ha 1.045 places d’aparcament, mentre que a Sant Llorenç n’hi ha 225. Així, un cop estiguin plens, un dispositiu conjunt entre Mossos, Agents Rurals i personal dels parcs establirà una desena de controls a les principals carreteres que hi donen accés. “No volem impedir-hi l’accés, sinó regular la capacitat dels aparcaments en aquests parcs”, va explicar Núria Marín, deixant clar que la prohibició no afectarà els usuaris que hi vagin a peu.

L’objectiu d’aquesta “resposta consensuada” entre les administracions responsables de la gestió dels parcs, segons va assenyalar el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, és evitar les imatges de quilòmetres de cotxes aparcats a banda i banda de les carreteres que donen accés als parcs. Dels divuit municipis que hi ha a la zona, cinc són de la demarcació de Girona: Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu i Viladrau.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín va fer una crida a la responsabilitat ciutadana en l’ús social del medi ambient i va recordar que cal buscar l’equilibri. També estan treballant perquè des dels panells lluminosos que hi ha a les carreteres es pugui informar els conductors quan els aparcaments dels dos parcs naturals estiguin plens. D’aquesta manera, va dir: “Evitarem que els vehicles s’apropin als espais naturals.”

En concret, les carreteres del Montseny on s’establiran els controls seran la BV-5301, a Sant Esteve de Palautordera i al Brull; la BV-5114, a Campins; la BV-5115, a Gualba, i la GIV-5201, a Viladrau. Pel que fa a Sant Llorenç del Munt i l’Obac, els controls se situaran a la BV-1221, a Matadepera i a Mura; a la B-122, a Rellinars, i a la B-124, a Sant Llorenç del Munt. També s’ha ampliat el nombre de personal als parcs. La mesura entrarà en vigor aquest cap de setmana i s’allargarà “mentre sigui necessari”. Des de la Diputació de Barcelona no es plantegen fer de pagament els dos aparcaments.

LES FRASES

Cal evitar aglomeracions amb un equilibri entre els drets individuals i el patrimoni col·lectiu”
Núria Marín
PRESIDENTA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA
És una resposta consensuada. Volem evitar imatges com ara les d’aquest cap de setmana passat
Miquel Noguer
President de la diputació de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona