Medi ambient

Prova pilot a Girona per a la recollida de residus amb contenidors intel·ligents

Es farà en una zona de l’Eixample de la ciutat que afecta els veïns de 3.350 habitatges

Comença el porta a porta a Campdorà i a la pujada de la Torrassa

Els veïns de 3.350 habitatges i 750 establiments d’una zona de l’Eixample de Girona formaran part, a partir del dilluns 30 de novembre, d’una prova pilot a la ciutat per a la recollida selectiva de residus amb contenidors intel·ligents. És a dir, els usuaris hauran de fer servir unes targetes amb un xip per poder obrir els contenidors de brossa als quals, segons el dia, podran llençar una fracció de brossa o una altra. “És com un porta a porta agrupat”, va dir ahir l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, a l’hora de la presentació d’aquest pla pilot que es farà a Girona, juntament amb el regidor de Neteja, Eduard Berloso. Paral·lelament, també comença la recollida porta a porta a Campdorà i a la pujada de la Torrassa, a Girona.

Els veïns inclosos a l’àrea limitada pel passeig del General Mendoza, plaça Catalunya, carrer Nou, Gran Via, carrer de Joan Maragall, carrer de la Creu i carrer de la Rutlla són els que hauran de canviar d’hàbits a l’hora de llençar la brossa A les bosses de les fraccions orgànica, envasos lleugers, rebuig i tèxtil sanitari caldrà que hi col·loquin els adhesius codificats que l’Ajuntament facilitarà als veïns i que identifiquen cada habitatge o establiment. Les fraccions paper i cartró i vidre, en poder-se dipositar sense bossa, no hauran de dur l’adhesiu. Només hi haurà dos tipus de contenidors de recollida en aquesta zona: un per abocar-hi fracció orgànica tres dies a la setmana i un altre de multifracció per dipositar-hi, cada dia, la fracció que correspongui. Així doncs, un mateix contenidor serà utilitzat per introduir-hi els residus de diferents fraccions. També hi haurà un petit cubell per recollir el tèxtil sanitari, que estarà disponible tots els dies de la setmana. Tot això farà, segons va explicar Berloso, que el nombre de contenidors al carrer gairebé es redueixi a la meitat. L’ús d’un mateix contenidor per a diverses fraccions és la principal novetat respecte a altres ciutats on es fa la recollida amb contenidors intel·ligents; el fet que es faci servir el mateix contenidor i no un de diferent per a cada tipus de fracció. Aquesta proposta “singular i única”, segons l’alcaldessa, ha fet que altres ciutats, com ara Barcelona, ja s’hagin interessat en el model que ara es provarà a Girona. Així mateix, l’alcaldessa va descartar que es pugui implementar a curt termini en altres barris.“Primer necessitem avaluar aquest sistema “, va dir Madrenas, que va destacar “el compromís del govern amb la preservació del medi ambient i amb un model de ciutat sostenible” i va recordar que Girona és la ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb millors resultats de recollida selectiva.

LA DATA

30.11.20
Dia
que començaran a funcionar els contenidors intel·ligents en aquesta zona de l’Eixample de Girona.

LES FRASES

La novetat és l’ús del contenidor multiusos, que permet reduir el nombre de contenidors,
Eduard Berloso
regidor de neteja de l’ajuntament de girona
A la llarga, la recollida i la brossa seran més barates
Marta Madrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona