Medi ambient

Alerta per l’episodi d’alta contaminació

Es recomana reduir desplaçaments en vehicle privat i l’esport a l’aire lliure

Els nivells es mantindran elevats

El Departament de Territori i Sostenibilitat va declarar ahir una nova alerta per un episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya. La mesura es va prendre atenent als nivells de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) enregistrats per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (Xvpca) i es tracta del segon episodi en només deu dies al territori.

L’anterior alerta es va decretar el 23 de febrer, a causa d’una intrusió de pols sahariana que estava arribant des del dia 18, a la vista de la previsió dels models de dispersió de contaminants. El govern recomana reduir moviments en cotxe privat i moderar l’activitat física a l’aire lliure, sobretot per a les persones amb problemes cardiovasculars o respiratoris. L’alerta per l’episodi d’alta contaminació ambiental s’havia rebaixat el 26 de febrer, però atesa la persistència de la intrusió de pols africana, es va mantenir l’avís preventiu per partícules en suspensió PM10 a tot Catalunya. Segons Territori i Sostenibilitat, ahir la situació es va agreujar i ja s’acumulen quatre dies en què la mitjana diària dels nivells de PM10 ha estat superior al valor de 50 µg/m³ en més d’un punt de mesurament de les estacions situades a la zona de protecció especial (ZPE). Els nivells es mantenen entre moderats i alts a tot Catalunya, i se supera el valor de 50 µg/m³ en 14 estacions de mesurament de les estacions integrades a la Xvpca. La previsió a 24 hores indicava que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari esmentat, ja que s’espera que la intrusió de pols africana persistirà i les condicions de dispersió no milloraran. El govern també ha instat els municipis a emetre informacions sobre les precaucions que cal prendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona