Medi ambient

Medi Ambient

Comptaran visitants i cotxes a les Gavarres

Per xifrar l’abast de l’increment de presència al massís, el Consorci de les Gavarres està instal·lant-hi set comptadors automàtics

Volen incidir en recursos i campanyes, per exemple, per evitar deixalles al bosc

Molts habitants de les poblacions de l’entorn del massís de les Gavarres, entre el Gironès i el Baix Empordà, han redescobert la zona forestal arran dels confinaments municipals i comarcals dels darrers mesos per practicar el lleure i l’esport i per defugir espais urbans amb més aglomeracions. No deixa de ser un efecte positiu de la pandèmia, perquè es valora l’interès de l’espai protegit, però la sobrefreqüentació genera conflictes, com ara més presència de deixalles abandonades de manera incívica. I per determinar l’abast del que fins ara només és una percepció –que hi ha més gent voltant pel massís–, el consorci que gestiona l’espai ha començat a instal·lar set comptadors electrònics de persones i vehicles a les zones amb més afluència per disposar de dades.

El president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas, explica a l’agència ACN que la major afluència de persones ha repercutit en un increment d’algunes actituds incíviques al massís. La més comuna és deixar la brossa a terra enlloc de recollir-la. “Els comptadors permetran saber on s’acumula més gent i fer campanyes des d’un punt de vista pedagògic per evitar que s’embruti el medi”, remarca.

Els aparells estaran instal·lats sota els camins, però no se’n farà pública la ubicació, només les dades periòdiques de volums de pas. Presas tampoc planteja limitar accessos, i respecte a l’impacte del temporal Glòria, l’any passat, diu que ja han resolt esllavissades i estralls amb els ajuntaments, i que ha tingut un impacte positiu en alguns ecosistemes humits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona