Medi ambient

Visitants i veïns del delta del Llobregat aprecien l’espai

Un estudi de l’ICTA-UAB indica que donen especial valor a la biodiversitat de l’entorn

Els enquestats van expressar la seva preocupació sobre els plans futurs d’expansió de l’aeroport

Els residents a l’entorn del delta del Llobregat i els visitants que hi acudeixen a passejar o a fer esport en destaquen els seus valors naturals i de biodiversitat, segons un estudi elaborat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). El treball, que s’ha publicat recentment a la revista científica Environmental Science and Policy, se suma a les veus que qüestionen i rebutgen el projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona plantejat per Aena, que representaria la destrucció d’una part de l’espai protegit de la Ricarda.

“El més destacable dels resultats és el grau d’acord entre veïns i visitants sobre la importància dels valors naturals del delta del Llobregat. Encara que l’aeroport és a prop, la gent valora poder accedir a un espai natural protegit tan a prop de Barcelona”, explica Sonia Graham, investigadora líder del projecte, basat en una recerca desenvolupada entre el març i el juny del 2019 amb entrevistes en profunditat i una enquesta a veïns i visitants del delta del Llobregat. L’estudi recull que l’entorn natural únic i ben cuidat del delta del Llobregat és important o molt important per al 100% dels residents i el 98,8% dels visitants que van respondre a l’enquesta. Els aiguamolls, les cabanes d’observació d’aus i els senders per caminar són infraestructures i serveis ecosistèmics molt valorats que permeten als residents i als visitants experimentar i apreciar aquesta àrea única, assegura Graham. El treball recull que les majors frustracions expressades pels residents i visitants del delta del Llobregat estaven relacionades amb l’expansió de l’aeroport i les àrees urbanes properes. Els participants enquestats van verbalitzar la seva preocupació sobre els plans futurs d’expansió de l’aeroport, i van manifestar el seu desig que aquests plans siguin modificats. Beatrice Meo, autora principal de l’article publicat, manté que la gent no només es mostrava preocupada per l’expansió de l’aeroport, sinó que també ho està pels impactes del canvi climàtic. “Al voltant del 90% dels enquestats es van mostrar molt o bastant preocupats pels impactes del canvi climàtic al delta del Llobregat. Més del 60% creu que ja estem sentint els efectes del canvi climàtic ara”, assegura.

LA FRASE

La gent valora poder accedir a un espai natural protegit tan a prop de Barcelona
Sonia Graham
investigadora líder del projecte


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona