Medi ambient

Mobilització a Caldes per com es fa la neteja de parcel·les

Veïns critiquen tales indiscriminades amb l’argument de la prevenció d’incendis

L’oposició havia reclamat un ple per parlar-ne però va plantar l’alcalde perquè el va convocar ahir en horari laborable

La problemàtica de com es fa i com s’hauria de fer la neteja de parcel·les per prevenir el risc d’incendis a Caldes de Malavella ha mobilitzat part dels veïns d’urbanitzacions del municipi i l’oposició del consistori. Alguns veïns denuncien tales d’arbres indiscriminades a través d’un ús excessiu de les normatives de prevenció d’incendis. ERC, Caldes Amunt i Caldes en Comú, que sumen cinc regidors, havien demanat al govern (Junts i PSC), encapçalat per l’alcalde Salvador Balliu, un ple extraordinari per parlar-ne; Balliu el va convocar ahir a les dotze del migdia, però els tres partits d’oposició el van plantar argumentant que no podrien assistir-hi si es convocava en horari laborable i, finalment, es va suspendre.

Ahir al vespre l’oposició va convocar un acte públic davant l’ajuntament per fer valer els seus arguments. A l’acte també hi van assistir representants d’entitats com l’Associació Biotop Natura i la plataforma Defensem els Arbres. Entre les crítiques, hi ha els requeriments que estaria enviant el Consell Comarcal (encarregat del servei) a veïns de la urbanització Can Carbonell amb possibles multes de fins a 600 euros si no netegen les parcel·les. La pressió i la por a les multes haurien fet que s’hagin practicat tales indiscriminades sense supervisió.

El manifest conjunt de l’oposició que es va fer públic ahir recalca que ni ells ni els veïns estan en contra de la prevenció d’incendis, al contrari, però demanen que s’obri un debat per avaluar la forma com es posen a la pràctica aquestes mesures.

També recorden els beneficis múltiples que tenen els arbres i reclamen que en tot cas les neteges de parcel·les es facin sota la supervisió de tècnics forestals independents “per evitar que el criteri de les tales sigui, per exemple, el rendiment econòmic de la fusta talada”.

Els tres partits tramitaran aquestes peticions en forma d’una moció que presentaran formalment al proper ple d’aquest mes de juliol.

La seguretat i la llei primer, diu l’alcalde

“Donarem totes les explicacions que calgui, però posant per davant d’un arbre la vida de les persones, la seguretat i la llei que cal complir”, deia ahir Salvador Balliu, alcalde de Caldes de Malavella. L’alcalde diu que convocarà un altre ple, però avança que no és fàcil fer coincidir tothom, i que els regidors també s’han d’adaptar a les possibilitats dels tècnics forestals, del Consell i bombers que havien estat convidats a assistir al ple extraordinari ahir al migdia precisament per parlar d’aquest tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona