Medi ambient

Els bombers donen per estabilitzat l’incendi al Montgrí

El vent provoca diverses revifalles

Un total de 28 dotacions terrestres i set mitjans aeris continuen treballant per apagar el foc

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a les 20.30 h l’incendi forestal de Torroella de Montgrí. Al llarg de la jornada d’avui, la principal dificultat en les tasques d’extinció ha estat el vent aponentat que ha bufat a la zona, que ha generat diverses revifalles i nombrosos focus secundaris, ràpidament controlats pels mitjans aeris i per la tasca feta en superfície pels Bombers.

A aquestes hores, quan ja ha afluixat el vent, ja ha estat possible estabilitzar tot el perímetre de l’incendi. En aquests moments treballen a la zona 28 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris. Aquests últims es retiraran coincidint amb l’ocàs. Al llarg de la nit, a la zona es quedaran 10 dotacions terrestres repassant tot el perímetre afectat pel foc. Segons la darrera actualització del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat 91 hectàrees de vegetació forestal, totes dins el terme municipal de Torroella de Montgrí i el perímetre del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter.

L’orografia del terreny també ha creat dificultats durant les tasques d’extinció, ja que moltes zones són de difícil accés i s’ha requerit l’ús de maquinària pesant per poder obrir i eixamplar camins, per facilitar l’accés dels camions dels Bombers. Aquesta passada matinada, per exemple, també hi ha hagut dificultats en un punt del flanc esquerre; una àrea de barrancs entre dues cingleres on no s’hi podia accedir. De fet, aquest últim ha estat l’únic punt per on els Bombers no han pogut encerclar el foc al llarg de la nit. En aquesta zona, però, hi havia poca vegetació; dispersa entre molta rocalla.

La jornada, en què hem viscut el pic d’aquest nou episodi d’onada de sud, s’ha pogut evitar la simultaneïtat amb altres incendis i tampoc no ha bufat la tramuntana. Tots dos factors haurien complicat encara més les tasques d’extinció a Torroella de Montgrí. Només a Figueres ha calgut desviar un avió de vigilància i atac a les 18.27 h per un incendi de matolls en un solar de l’avinguda Barcelona de la ciutat. En aquest incendi, que també ha afectat la tanca de bruc d’un hotel, s’hi havia activat també 11 dotacions terrestres. El foc ja està controlat i remullen la zona 7 dotacions terrestres.

Per una altra banda, i a causa de la millora global de l’incendi, ja s’ha autoritzat retornar a la casa de colònies els 135 infants i l’equip de 15 monitors que van ser evacuats ahir com a mesura preventiva. Tot i això, encara es mantenen les restriccions d’accés a persones no residents a les urbanitzacions Sobrestany, Les Dunes, Torre Gran i Torre Vella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona