Medi ambient

Rebuig a una altra ampliació entre els Guiamets i Masroig

La Plataforma del Priorat considera que el creixement de la pedrera afectarà greument espais naturals protegits

L'ampliació de la pedrera d'Áridos Uniland SA als termes municipals de Masroig i els Guiamets, en cas que fos aprovada, causaria un dany “inassumible”, segons la Plataforma del Priorat, que s'ha posicionat en contra del projecte, ja que, segons diu, multiplicaria per quatre la superfície actual de l'explotació, que ara és de només una hectàrea, i afectaria 4,4 hectàrees d'hàbitats naturals d'interès comunitari.

La instal·lació està situada a la plana del baix Priorat, entre les muntanyes de Siurana i la serra de Llaberia, un sòl de protecció especial que actua com a connector ecològic entre aquests dos elements d'interès natural, que alhora formen part de l'alineació orogràfica del Sarraí-Collroig, de valor “inqüestionable” com a espai natural, enmig de zones de conreu del pla de Falset i el baix Siurana.

L'ampliació de la pedrera, anomenada Xiprer, segons s'indica en les al·legacions presentades contra el projecte, “trencaria la monotonia d'un paisatge homogeni”.

Protecció especial

L'interès com a connector ecològic és el que ha permès que la zona sigui declarada espai de protecció especial en el pla territorial parcial del Camp de Tarragona. D'acord amb la normativa vigent, segons els denunciants, no es poden assumir projectes d'edificació i transformació del sòl que puguin alterar clarament els valors que en motiven la protecció especial. Per tot plegat la plataforma prioratina, amb el suport d'altres entitats comarcals, demana que el projecte es desestimi.

“Coherència”

Els signants de les al·legacions demanen que les institucions s'actuïn amb “coherència” amb les directrius tant del Catàleg del Paisatge del Camp de Tarragona com del pla territorial parcial del Camp de Tarragona. El document d'al·legacions recull que aquesta mena d'explotacions “no reporten cap benefici per al territori” i, en canvi, representen “una amenaça al patrimoni natural, mediambiental i paisatgístic, que no es correspon amb l'aposta que la comarca ha fet per tal de preservar i gestionar de manera adequada els seus recursos en aquest àmbit”.

LA XIFRA

4,5
hectàrees d'hàbitats naturals d'interès comunitari quedarien afectades pel projecte, segons la plataforma proteccionista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona