Medi ambient

La contenció i la redacció del pla especial marquen un any que serà complex

L'eliminació del Departament de Medi Ambient ha creat incertesa en el consorci de l'Alta Garrotxa, que ha aprovat un pressupost provisional inferior al de l'any passat

El consorci va aprovar la setmana passada el seu programa d'actuacions del 2011 en què es reflecteix la política de contenció que apliquen totes les administracions públiques. El pressupost puja a 470.000 euros, mentre que l'any passat va ser de 687.000 euros. És una xifra provisional que ja inclou l'aportació estimada (encara per confirmar) de la Generalitat però que s'espera que augmenti amb ajudes i subvencions que s'aniran concretant al llarg de l'any, tal com ha passat en altres exercicis. D'altra banda, arran dels canvis al govern, l'ens viu ara uns moments d'incertesa. “La situació ens provoca neguit: el Departament de Medi Ambient, que és el que representa la Generalitat al consorci, ja no existeix com a tal i n'ha assumit les competències Agricultura. S'obre una nova etapa i estem a l'expectativa”, diu amb preocupació Miquel Palomeras.

La contenció s'ha traduït, per exemple, en la renúncia a continuar els estudis sobre la geologia de la zona, que havia estat un dels objectius científics més rellevants d'anteriors programes. Tampoc es preveuen més estudis sobre els hàbitats d'interès comunitari. Sí que s'ha pogut incloure la segona fase de les obres de restauració de l'església de Sant Martí de Talaixà (els treballs se centraran aquest cop a l'antiga rectoria) i les partides per al manteniment i la millora de la xarxa viària, com també el pla d'extinció d'incendis.

El pla especial

Mentrestant, s'ha de completar el pla especial de l'EIN que ha de recollir i revisar les normes disperses que ja existeixen i marcar les pautes de les activitats a fer al territori. Fins ara s'han anat complint els terminis, però el canvi de govern està alentint la resta del procés. És poc probable que el pla es pugui aprovar l'any vinent, tal com s'havia apuntat.

Commemoració

S'han previst unes poques activitats especials per commemorar el desè aniversari del consorci. La més destacada és l'elaboració d'un audiovisual sobre el patrimoni natural i arquitectònic de la zona. Possiblement també es convoqui un concurs d'idees –obert a tothom– per renovar el logotip de l'entitat.

LA DATA

8.1.2001
Va ser el dia
que el Consorci de l'Alta Garrotxa va obrir les portes, i ho va fer a l'antic pis del secretari de Montagut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona