Medi ambient

meteorologia

La pluja remet però es manté la inestabilitat

El Ripollès és on s'ha acumulat més aigua durant aquests últims dies

La inestabilitat meteorològica es mantindrà el que queda d'aquesta setmana i l'inici de la que ve, en què s'aniran alternant dies de pluja amb dies més assolellats. Ahir, la pluja ja va anar de baixa, tot i que en algunes zones va ser molt constant durant tot el dia i no es va acumular en xàfecs puntuals. Per comarques, el Ripollès és on des de dimarts han tingut unes precipitacions més abundants. A Sant Pau de Segúries, fins i tot, dimarts es va superar el llindar d'avís de situació meteorològica de risc per intensitat de pluja, ja que hi van caure 23 litres per metre quadrat en només mitja hora. Abans-d'ahir es van acumular al municipi gairebé 41 l/m², i ahir la quantitat ja havia baixat fins als 10,2 fins a mitja tarda. A la Garrotxa també hi han plogut quantitats importants, amb cap a 45 litres per metre quadrat en els dos últims dies a Olot. A mesura que s'aproximaven cap a la costa, les precipitacions van anar perdent intensitat. Municipis com ara Anglès, Girona i Banyoles van rebre més aigua ahir que no pas dimarts, i es van registrar al voltant de 14 l/m² en els dos primers casos i 7,6 a la capital del Pla de l'Estany. A la costa, les pluges fortes van ser dimarts, amb 21,8 l/m² a Castell d'Aro, 15,3 a Torroella de Montgrí, 13,4 a Roses, i 32,4 a Torroella de Fluvià. Ahir, en canvi, van ser gairebé nul·les.

Continua la incertesa

Aquests propers dies el temps continuarà molt canviat. Si avui es preveu que només hi hagi algun ruixat aïllat i que faci un temps més assolellat, demà la previsió és que plogui durant tot el dia. El contrast tèrmic augmentarà. El cap de setmana i dilluns es podria obrir un parèntesi pel que fa a les pluges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona