Medi ambient

El ple de Banyeres demana l'anul·lació del pla eòlic

Amb la moció de la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat es demana l'anul·lació del pla eòlic valencià en les zones 13, 14 i 15

El darrer ple ordinari de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat dels tres grups polítics representats en el consistori l'anul·lació del Pla Eòlic Valencià al municipi de Banyeres de Mariola i, per extensió, a les zones 13,14 i 15.

La moció presentada per la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat en diversos municipis com Gorga, Alcosser de Planes, Vall d'Alcalà, Benimarfull, Benasau, l'Orxa, Penàguila, Benifallim i Alcoi en contra del desenvolupament del pla eòlic ha tingut una acollida completa en l'ajuntament banyerenc després de posar-se en contacte amb membres de la Coordinadora per acordar l'ampliació de la moció a les zones 13 i 15 que inclouen terrenys del terme municipal de Banyeres de Mariola.

El portaveu muncipal Ramón Albero ha comentat que la Coordinadora va accedir de seguida a l'ampliació de la moció a les zones 13,14 i 15, les quals quedarien greument afectades pel desenvolupament del pla eòlic, sobre tot, quan es tracta de zones de gran valor ecològic en relació a la flora i fauna.

Cal recordar que des de la publicació del Pla Eòlic Valencià en 2004, l'ajuntament de Banyeres sempre ha estat en contra de les ubicacions previstes en la zona 15 dins del terme municipal, i en la zona 13, que està situada a menys d'un km del terme municipal en la serra de La Solana.

En 2004, l'equip de govern del moment format pel PSOE i Bloc va presentar al·legacions a este pla, així com nombroses associacions, col·lectius i particulars.

En l'última legislatura governada pel Partit Popular es van presentar al·legacions a la zona 13 en 2008 i 2009 per no disposar l'ajuntament de la documentació preceptiva per a emetre informe, i sol·licitant retrotraure l'expedient a la fase d'audiència prèvia.

També en eixos mateixos anys s'ha sol·licitat l'ampliació de les zones ZEPA per a que s'incloguera la Serra de la Fontanella que comprén l'Alt de la Creu, l'Alt de la Barcella i la Penya de la Blasca com a mesura de protecció de les aus que tenen el seu hàbitat en esta zona, però també com a mesura de protecció per a impedir la instal·lació dels aerogeneradors previstos en la zona 15.

Albero comenta, per últim, que l'equip de govern popular sintonitza amb les opinions dels experts, així com amb les demandes de la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat, en especial amb les ubicacions previstes del pla eòlic, per a la protecció del patrimoni en tots els àmbits i per tant, per a la preservació dels valors locals naturals i paisatgístics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona