Medi ambient

energia

La subestació de Bescanó d'Endesa ja funciona

L'energia de la MAT ja es distribueix per les comarques gironines

Posen en servei la línia de 132 kV Olot-Serinyà

La subestació d'Endesa de Bescanó –adjacent a la de la línia de 400 kV de Red Eléctrica– ja està en funcionament. El director d'Endesa a Girona, Francesc Vizcaíno, va confirmar ahir que ja es transforma l'energia a una tensió de 132 kV, amb una línia entre Bescanó i Salt en marxa. Això vol dir que l'energia provinent de la MAT ja s'està distribuint a les comarques gironines des del mes de juliol, coincidint amb la temporada turística. Entre els plans d'Endesa per l'any que ve hi ha fer una segona línia entre Bescanó i Salt, i construir les subestacions de Riudarenes i Santa Llogaia d'Àlguema, on també s'aprofitarà l'energia de la MAT per abastir energèticament les comarques gironines.

Línia d'Olot a Serinyà

Un altre projecte per l'any vinent serà fer la línia de 132 kV entre Serinyà i Figueres. Precisament, ahir es va presentar la posada en marxa de la conversió de la línia Olot-Serinyà de 66 a 132 kV. És una línia que fa 29 quilòmetres i consta de 95 torres, amb un cost de vuit milions d'euros. Tomàs Feliu, de Bassols Energia, va insistir que es tracta d'una línia que requeria una millora en la qualitat, que a més permetrà que s'hi connectin les plantes de cogeneració de la Torras i Noel de Sant Joan les Fonts i la Confiança a Besalú. El director del parc natural de la Garrotxa, Xavier Puig, va avalar la integració ambiental del projecte, destacant els elements de protecció de l'avifauna i el tractament cromàtic de les torres per reduir-ne l'impacte visual.

Acord de 350 milions per la interconnexió

Perpinyà va ser escenari ahir de la formalització del préstec que el Banc Europeu d'Inversions farà a Inelfe, Red Eléctrica i RTE per la construcció de la interconnexió elèctrica. Les tres empreses –Inelfe és la societat formada entre els gestors de la xarxa elèctrica espanyola i francesa REE i RTE, per desenvolupar les obres– rebran un préstec de 350 milions, que correspon a la meitat de l'import de les obres. A part, el projecte ha rebut una subvenció europea de 225 milions. La interconnexió de la línia de 400 kV ha d'estar a punt el 2014, i el projecte és únic en fer-se en soterrament en els 64 quilòmetres entre Baixàs i Santa Llogaia d'Àlguema, on hi haurà les subestacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona