Medi ambient

MEDI AMBIENT

Futur complicat per a l'EIN de l'Alta Garrotxa

La Generalitat garanteix només fins al desembre l'aportació econòmica al consorci

El Consorci de l'Alta Garrotxa, l'ens de titularitat pública que gestiona l'espai d'interès natural (EIN) de l'Alta Garrotxa, té garantida la continuïtat tan sols fins al mes de desembre. Aquest és el període en què el govern s'ha compromès a continuar aportant-hi la seva contribució econòmica, que representa el 40% del pressupost del consorci. Què passarà a partir del gener de l'any vinent és, ara per ara, una incògnita, ja que Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural –el departament que representa la Generalitat en l'ens– vol estudiar la seva implicació en aquest i altres consorcis.

El nou president de l'ens, Santi Reixach (l'alcalde de la Vall de Bianya), es va reunir la setmana passada amb els responsables del departament. Va ser un primer contacte que va servir –explica Reixach– perquè a Agricultura es poguessin fer el càrrec de la feina que està fent el consorci. “A mi em fa la sensació –va manifestar ahir el president– que, arran del canvi en el govern i la integració de Medi Ambient a Agricultura [en la legislatura anterior la representació de la Generalitat en el consorci l'exercia Medi Ambient], hi havia una certa desinformació. Ara, però, ja tenen els pros i contres sobre la taula i podran prendre una decisió.”

El pla especial, parat

Fundat fa deu anys, i integrat per onze municipis, tres consells comarcals, la Diputació i la Generalitat, el consorci és el marc de debat dels diferents col·lectius vinculats al territori i el gestor de serveis com ara el control dels accessos i les activitats que s'hi fan, l'execució de projectes científics o la recuperació del patrimoni arquitectònic i la ramaderia, per exemple. Els darrers mesos s'ha treballat en la redacció del pla especial, un document considerat clau per a l'Alta Garrotxa. El procés s'ha hagut de parar per la situació d'incertesa que es viu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona