Medi ambient

Gelades, vent i sol

sensació Les fortes ràfegues de tramuntana que van bufar ahir van accentuar la impressió de fred malgrat que les temperatures no van baixar tant com es preveia previsió L'onada de fred arribarà avui al seu punt màxim

La pràctica totalitat de les comarques gironines es van llevar ahir sota zero, llevat de Girona, on la temperatura nocturna es va quedar en -0,6º i a les vuit del matí va tornar a entrar en números positius. Les mínimes, en molts punts, van arribar a registres inèdits des de feia anys. La més extrema va ser a Núria, on es va arribar a -18,2°. Al prelitoral destaquen les d'Anglès (-7,8°), Mieres (-8°) i Vilablareix (-5,8°). De dia, es van recuperar pel sol anticiclònic que lluïa de valent arreu de la demarcació.

Al litoral va destacar sobretot Portbou (-4,5°). En la majoria de comarques es podien veure fonts glaçades amb abundants caramells que donaven als brolladors una bellesa poc habitual durant l'any.

A Girona, el termòmetre no va tocar fons fins ahir al vespre. A quarts de d'onze de la nit vorejava els dos graus sota zero i per a aquesta matinada s'anunciaven les temperatures més crues de l'episodi de fred siberià. La Creu Roja va tornar a mobilitzar el dispositiu d'emergència a Girona per dur cafè calent i mantes a persones sense sostre, oferir-los allotjament i, si preferien romandre al ras, tornar a visitar-les més tard per comprovar que estiguessin bé. També han trucat a 1.100 persones grans des que van començar a caure les temperatures.

Ràfegues gèlides

La forta tramuntana va fer que les temperatures de sensació arribessin, per exemple, a ser de -22ºC de matinada a Santa Pau, tot i que el termòmetre només marqués -6ºC. Al Pirineu, la ventada va obligar a tancar pistes d'esquí i la ràfega més forta registrada a l'interior de les comarques gironines va ser una de 122 km/h a Núria. A la costa, però, encara n'hi va haver de pitjors, com il·lustren els 163,8 km/h que va assolir un cop de vent a Portbou. A Tarragona, el vent va agreujar un incendi a l'Albiol. Ahir al vespre havia cremat 70 hectàrees però ja estava en fase de control.

ALTRES TEMPERATURES D'AHIR

-1,2
Castell d'Aro.
La temperatura mínima en aquest municipi del Baix Empordà es va assolir durant la matinada.
-0,6
Girona.
Va ser la mínima de la ciutat la matinada de dissabte. Ahir al vespre, però, els registres ja eren inferiors.
-1,6
Banyoles.
La capital del Pla de l'Estany es va mantenir tot el dia al voltant dels zero graus.
-13,2
Molló.
El termòmetre al municipi del Ripollès no va superar els 6,7º negatius en tot el dia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona