Medi ambient

baix ebre / montsià

Comencen a fumigar el Delta per combatre els mosquits

Les pluges provoquen la inundació d'espais naturals on proliferen les larves

El Code tracta 350 hectàrees

El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code) ha començat els tractaments aeris contra els mosquits al delta de l'Ebre. Les pluges de principi d'abril (superiors als 60 litres per metre quadrat) van provocar inundacions en zones perifèriques de Riumar, Buda, les Olles i Canal Vell, l'hàbitat ideal perquè es desenvolupen les larves de mosquit. “Teníem l'operatiu a punt per començar els tractaments i en només un dia i mig vam tractar una superfície de 350 hectàrees”, ha explicat el director tècnic del Code, Raül Escosa. Uns tractaments que han obtingut “gran eficàcia”, segons els tècnics del Code. “Mai podem eradicar totes les larves, però el tractament ha funcionat”, ha dit Escosa.

La inundació d'espais naturals també va afectar la platja del Serrallo, on hi ha la pista d'aterratge de l'avioneta, per la qual cosa es va haver de fer servir la d'Amposta, que està a mitja hora de vol dels punts tractats. En aquest sentit, el Code insisteix en la necessitat d'habilitar una altra pista més a prop de la desembocadura, i una possibilitat seria la finca Bombita de Deltebre, que ara és propietat de l'Estat.

Pel que fa al cost del tractament contra els mosquits al Delta, és d'1 milió d'euros. A més dels tractaments en espais naturals, a final del mes de juny començaran a fer-se'n als arrossars. Enguany, el Code disposa de dues avionetes per realitzar les fumigacions. L'any passat se'n van fer 657.

D'altra banda, els tècnics del Code asseguren que l'avançament dels tractaments contra la mosca negra a principi d'any s'ha traduït en menys presència d'aquesta molesta espècie a l'Ebre i el Segre. A l'Ebre ja s'han fet dos tractaments contra la mosca negra en BTI i un al Segre.

LA FRASE

És necessària una altra pista d'aterratge perquè la del Serrallo s'inunda sovint i és impracticable.
Raül Escosa
DIRECTOR TÈCNIC DEL CONSORCI DE SERVEIS AGROAMBIENTALS (code)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona