Continua el judici contra l'exalcalde de Sant Quirze per presumpte delicte ecològic

El judici contra l'exalcalde de Sant Quirze Sebastià Ruiz i els exregidors de Medi Ambient de la localitat Francesc Contreras i Josep Coll acusats de permetre l'abocament d'aigües residuals a la riera Betzuca, tindrà avui continuïtat a l'Audiència de Barcelona. El motiu pel qual la vista es va dividir en dues sessions és que un dels pèrits citats per la fiscalia estava fora de la ciutat, i quedava pendent la seva declaració. Una vegada aquesta ja s'hagi produït, el fiscal haurà de decidir si manté la seva petició de quatre anys de presó i una multa de 8.400 euros per a cadascun dels processats.

En la primera vista, els advocats de Ruiz, Contreras –que també havia estat alcalde, però en el seu cas de manera accidental–, i Coll –l'únic que es manté en la política activa com a regidor d'ERC–, van al·legar que desconeixien que les clavagueres dels barris de Can Casablanques i Can Pallàs, construïdes a la dècada dels 70, estiguessin connectades a la riera. A més, van precisar que, des del moment que ho van detectar, van intentar solucionar-ho, i que si no ho van poder fer amb més celeritat era per les dificultats tècniques. La fiscalia va sostenir que el seu objectiu era estalviar-se diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.