Medi ambient

medi ambient

Polèmica per la resposta als damnificats dels focs

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà, indignat pel manifest de l'associació Empordà Músic que qüestiona el paper de les administracions

Tots els grups polítics firmen un comunicat conjunt

El concert i presentació del disc Després de les cendres el 20 de gener passat a Figueres, convocat sota el lema “En solidaritat amb els damnificats pels focs que encara no han rebut l'ajut suficient”, ha provocat indignació al Consell Comarcal de l'Alt Empordà. El manifest llegit durant el concert que va tenir lloc a la sala La Cate de Figueres no citava explícitament el Consell Comarcal però interpel·lava les administracions i qüestionava les seves respostes aportades a les persones afectades pels incendis de l'estiu: “Aquest horror [el foc] no coneix persona ni discrimina per raó de lloc de residència o situació econòmica, per això és més cruel quan els damnificats no reben l'ajuda ni el suport de les administracions. Com a voluntaris molts ens vàrem apuntar per cooperar i ajudar, aportant el millor de cadascuna de les nostres circumstàncies i amb el desencís de l'esforç i l'interès mostrat per tants i tants voluntaris que s'ha desaprofitat.” Aquests són alguns fragments del manifest que va acompanyar el concert i que firmaven l'associació Empordà Músic, organitzadora de l'acte, i els dinou músics que han col·laborat en aquest disc. “Estem indignats amb aquest manifest perquè es dóna la sensació que les administracions no han actuat i no és cert”, explica el president del Consell Comarcal, Xavi Sanllehí. La resposta ha estat un comunicat conjunt, firmat pels cinc grups polítics representats al Consell Comarcal de l'Alt Empordà (CiU, PSC, ERC, PP i ICV), en què es reivindiquen les accions coordinades des de l'àrea de Medi Ambient amb la campanya #focempordà i la transparència de les accions dutes a terme. “Els ajuntaments s'han esforçat moltíssim i des del Consell Comarcal hem canalitzat totes les peticions que hem rebut i no hem deixat ningú a l'estacada”, insisteix Sanllehí, que admet, però, que el temps de resposta d'algunes administracions pot ser llarg. Pel que fa als donatius rebuts, el seu ús s'ha orientat a les accions decidides per les taules de tècnics i voluntaris.

Una part de la polèmica prové de casos (esmentats en el manifest del concert) com ara ramaders que han perdut bestiar o instal·lacions agràries, i famílies que han quedat sense habitatge. Uns casos que no han quedat resolts quan es tractava d'instal·lacions o béns que no estaven assegurats, o d'habitatges que s'havien construït o ampliat sense les corresponents autoritzacions dels ajuntaments i que ara no es poden legalitzar.

LA FRASE

Al Consell Comarcal hem canalitzat totes les peticions que hem rebut i no hem deixat ningú a l'estacada
Xavier Sanllehí
president del consell comarcal

“Volem atendre les persones”

Jordi Rubau, músic i promotor del concert i del disc solidari, és un dels signataris del manifest que ha indignat el Consell Comarcal. Rubau és membre de la Plataforma Foc Empordà i assegura que els diners recollits a Figueres (uns 465 euros) aniran al compte coordinat des del Consell Comarcal. “Continuem confiant en el que fa el Consell Comarcal, però volem que aquests diners es destinin a ajudar persones. Hi ha ajuntaments que ara repinten el cementiri mentre hi ha necessitats vitals que no s'han resolt. Els casos de persones que no han rebut cap ajuda no els inventem i continuarem pressionant perquè se'ls atengui. No hem rebut cap queixa formal del Consell Comarcal, però si s'han sentit al·ludits, potser és senyal que s'ha fet alguna cosa malament”, explica Jordi Rubau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona