Medi ambient

medi ambient

Els Agents Rurals busquen sense èxit senglars morts en un femer

Una unitat dels Agents Rurals, adscrits al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, van muntar ahir un dispositiu, arran d'un avís que van rebre, per buscar diversos senglars enterrats en el femer d'un mas del municipi de Mieres. Els agents, però, no hi van trobar cap resta de senglar després de remenar el femer, i tot va quedar en un no-res. El dispositiu per buscar senglars en el femer del mas de Mieres, del qual no s'ha fet públic el nom, es va muntar el dia després que els Agents Rurals fessin públic que havien enxampat dos caçadors furtius que caçaven de nit en una àrea de caça de Mieres. Es tracta, segons va explicar el cap dels agents a Girona, Ignasi Dalmases, de dues persones vinculades als promotors d'aquesta àrea, que és de recent creació i que no està encara plenament en funcionament. Només s'hi poden fer batudes de senglar amb permisos especials. Dalmases va afegir-hi que els dos caçadors duien armament il·legal –tot i tenir permís d'armes– que van intentar amagar: dues armes llargues ratllades semiautomàtiques i una escopeta semiautomàtica amb carregadors amb un nombre superior de munició que la permesa per la llei de caça i pel reglament d'armes. També portaven un focus amb bateria. Per tant, se'ls va requisar tot això i se'ls va obrir un expedient. A part, es va traslladar el tema també a la subdelegació del govern espanyol, que és qui té competències en armes il·legals. Aquests fets poden comportar la inhabilitació per obtenir la llicència de caça per un període entre 2 i 5 anys, i també la retirada de la llicència d'armes.

Al municipi de Mieres, doncs, hi ha en l'actualitat dues àrees de caça, una de ls quals en fase de creació. La coexistència de les dues àrees crea certes tibantors entre les dues parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona