Medi ambient

mobilitat

L'Ajuntament promourà a Girona el repartiment en bici

El consistori ha redactat un decret per ajudar a pacificar els sectors més congestionats pel trànsit a la ciutat

Alcalà respon a les crítiques de Mou-te en Bici dient que els canvis han de ser progressius

L'Ajuntament de Girona té preparat un decret per promoure el repartiment de mercaderies amb bicicleta a la ciutat. La mesura podria entrar en vigor les pròximes setmanes, i intentaria afavorir que les empreses fessin el repartiment dels productes –les dimensions dels quals ho permetin– amb aquest vehicle. El regidor de mobilitat, Joan Alcalà, no va entrar en detalls ahir sobre el contingut exacte del decret, ni en la manera com es propiciarà que les empreses optin per distribuir les mercaderies en bicicletes, però va explicar que és “una mesura més” orientada a reduir la densitat de vehicles a la ciutat, disminuint així la contaminació acústica i ambiental.

El regidor posava la iniciativa com a exemple de la tasca que fa el consistori per pacificar el trànsit al centre, i també com a resposta a la plataforma Mou-te en Bici, que ha acusat el govern de no tenir un projecte de mobilitat clar per a Girona (vegeu El Punt Avui d'ahir).

Alcalà nega que el document que recull els objectius per redefinir el pla de mobilitat intenti acontentar tothom —una de les denúncies de Mou-te en Bici a la proposta municipal–: “A la reunió participativa que es va celebrar per consensuar els objectius, hi havia una trentena d'entitats, a més de la plataforma Mou-te en Bici. La nostra obligació és escoltar tothom i aplicar les demandes que sigui possible i realista aplicar”, explica.

Objectius radicals

El regidor demana “respecte” per la proposta de l'equip de govern: “A la reunió, ja d'entrada [Mou-te en Bici] va exigir que es retirés el document perquè no estava d'acord amb el model de mobilitat del govern.” Alcalà opina que les exigències de la plataforma són “massa radicals”, perquè “volen prohibir l'accés dels cotxes al centre”. Assegura que una de les demandes de Mou-te en Bici és tancar aparcaments com per exemple el de Santa Caterina: “Hi ha gent que viu a la zona i té dret a aparcar, i hi ha cotxes que continuaran i han de poder continuar anant al centre a comprar.”

El responsable de mobilitat hi afegeix que el propòsit del govern és anar disminuint el nombre de cotxes que circulen per Girona, promoure l'ús del transport públic i la bicicleta, els aparcaments dissuasius a l'entorn de la ciutat i afavorir els vianants. Diu, però, que aquests objectius s'han d'assolir “de manera progressiva, perquè si no la gent no els assumirà i no en farà cas”.

Mou-te en Bici veu en el govern de Girona una “manca de voluntat política” per promoure una mobilitat sostenible.

LA XIFRA

160.000
cotxes
entren i surten de Girona cada dia, segons l'estimació que es fa en el pla de mobilitat urbana de la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona