Medi ambient

Xelva, Cullera i Alcoi han aguantat la pluja de la primera gota freda

La gran quantitat d'aigua caiguda ha negat soterranis i la pedra ha fet malbé collites a les comarques afectades

El primer episodi de gota freda que viu el País Valencià durant aquesta setmana disposa ja de tres grans referents situats en comarques distants dins la geografia valenciana.

Xelva, Cullera i Alcoi han patit els primers grans ruixats i els llauradors i ramaders han viscut en primera persona els efectes d'aquesta primera alteració meteorològica.

L'inici d'aquesta gota freda, preludi d'una tardor plujosa, tenia lloc durant la matinada de diumenge a dilluns i s'originava en la comarca dels Serrans on el terme municipal de Xelva i el de Xestalgar han sigut els més perjudicats. El primer ha perdut gran part de la collita d'olives i el segon ha sofrit danys en la infraestructura viària.

En la jornada següent, Cullera i Gandia recollien fortes quantitats d'aigua i perjudicava el final de l'època estival pel que fa a turisme de sol i platja, així com negava algunes tramades del passeig marítim.

Ahir dimarts a la vesprada Alcoi arreplegava més de 50 litres en un interval curt de temps i també veia perjudicades les collites de secà a causa el fort ruixat registrat.

La Conselleria de Governació i Justícia continua mantenint el nivell d'emergència nivell taronja en l'interior de la demarcació d'Alacant, ja que s'hi esperen precipitacions intenses que poden descarregar més de 50 litres per metre quadrat en aquesta àrea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona