El ministeri ha fet un mapa eòlic on es mostra el Comtat com una zona de calma de vents

La Coordinadora contra els parcs eòlics ha formulat una denúncia davant l'Agència Valenciana de l'Energia

La Coordinadora ha formulat una nova denúncia que s'ha presentat davant del Cap de l'Àrea d'Avaluació Ambiental, del Director General d'Energia de l'Agència Valenciana d'Energia i del Cap del Servei Territorial d'Energia d'Alacant, on s'exposa que a la llum dels nous avanços tecnològics que permeten modelitzar el potencial eòlic d'una zona sense fer mesures, tal com ha fet el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, una volta més es demostra que la zona 14 és una lloc de poc vent, en general, i per tant poc apte per a la instal·lació de molins.

Recentment l'IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia) dependent del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha publicat un atles eòlic d'Espanya confeccionat per modelització de dades globals, geofísiques i meteorològiques. L'objectiu és analitzar tot el recurs eòlic potencial disponible en terra ferma, banda litoral i mar endins fins a 24 milles nàutiques. Aquest Institut ha creat una potent ferramenta per a modelitzar el recurs eòlic en un llarg termini de temps sense desenvolupar una campanya de mesures, tot i que aquestes s'han utilitzat per a validar els resultats de la ferramenta.

Així doncs, es posa aquesta informació a disposició del públic en general i de les empreses promotores en particular matisant que, una volta feta una preselecció d'un emplaçament les dades de torres meteorològiques són imprescindibles per a confirmar el potencial eòlic previst en un emplaçament concret.

És a dir, es pretén que no se seleccionen arbitràriament zones atenent a criteris inicials més enllà de l'eòlic, cas de la zona 14, on la Coordinadora sempre ha denunciat que «am ser seleccionats per descart, per ser una zona d'interior amb petits pobles rurals sense atendre als valors ambientals que es violaven, ni per suposat, al potencial eòlic existent».

Dins la zona 14 s'observa que, els parcs de Lloma Rodona i Tossal del Rei tenen una velocitat mitjana a 80 m inferior als 6 m/s i en el parc eòlic d'Alfaro només hi ha 5 aerogeneradors dins la franja dels 6'5 i 7 m/s.

La Coordinadora subratlla que no es considera rendible una zona eòlica si no superen els 7 m/s encara que fa uns anys, quan va començar la Coordinadora, no eren rentables si no se superaven els 10 m/s. De tota manera aquests valors no els són estranys a l'empresa promotora Vent Sol i Energia que en la memòria del projecte ja reconeix que cap mitjana de velocitat de vent supera els 7 m/s.

Front aquestes dades, la Coordinadora ha formulat una nova denúncia davant el Servei Territorial d'Energia d'Alacant per a què anul·le d'una volta per totes el projecte d'instal·lar 50 molins de 100 m d'alçària a les comarques del Comtat i la Marina Alta, a més li reiterem totes les denúncies que encara continuen pendents de contestació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona