Medi ambient

Un camp de treball per al manteniment del Gaià

Una vintena de joves d'entre 14 i 17 anys participen des de l'1 de juliol passat al camp de treball del Gaià, a Altafulla, en què col·laboren en les tasques de manteniment i recuperació mediambiental del curs baix del riu Gaià, que desemboca entre Altafulla i Tamarit (Tarragona). L'estada, que forma part del programa de camps de treball d'estiu a Catalunya organitzada per la Generalitat, està organitzada per l'Associació Mediambiental La Sínia, entitat que gestiona la desembocadura del riu.

Els joves, que s'allotgen al càmping Santa Eulàlia d'Altafulla, donen suport en tasques de millora dels hàbitats forestals i fluvials, tant a l'entorn del riu Gaià com al turó de Sant Antoni d'Altafulla, amb la retirada de la flora no autòctona, la revegetació dels marges del riu o el condicionament de les zones d'interès. A més, també estan treballant en el manteniment de les dunes de la platja d'Altafulla i Tamarit, amb tasques sobre la vegetació que s'hi estableix. El programa del camp de treball preveu fer seguiment d'espècies de l'àrea, com ara les tortugues.

Les tasques de suport a l'activitat de l'associació La Sínia es complementen amb tallers de natura i altres activitats de lleure. Segons l'Ajuntament d'Altafulla, el camp de treball és un dels que té una major demanda entre els joves a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona