Medi ambient

Protecció Civil manté l'estat d'alerta pel risc d'incendis

Mestral i tramuntana allarguen el perill als dos extrems del país

Els agents aixequen algunes restriccions

Protecció Civil manté l'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat) i demana a la ciutadania que continuï amb una actitud vigilant i prudent, malgrat que el risc s'ha reduït de forma generalitzada a tot Catalunya per la baixada de temperatures. Tot i això, la falta de pluja manté la vegetació molt seca, fet que preocupa els agents forestals i bombers perquè augmenta el risc d'incendi.

La baixada de temperatures no s'ha donat en algunes comarques com ara l'Anoia i el Bages, de la Catalunya Central; la Conca de Barberà i el Priorat, del Camp de Tarragona; l'Alt i el Baix Empordà, a Girona, i les Garrigues, l'Urgell i la Segarra, a Lleida, on es continuaran mantenint valors molt alts. La direcció general de Medi Natural i Biodiversitat va alertar ahir que l'entrada de vent de mestral i de tramuntana manté el risc d'incendi a les comarques de l'interior de Tarragona i sud de Ponent, i a l'Empordà, i els dos extrems del país estan en alerta.

Ahir es van aixecar algunes de les restriccions de les activitats que generaven risc, com ara el desbrossament amb maquinària de vorals i l'ús de motoserres. D'altres com ara les cremes per part dels agents rurals es mantenen aturades.

Ramats preventius a Montserrat

Les vaques i les ovelles ajudaran a prevenir els incendis al massís de Montserrat i a conservar la biodiversitat gràcies al projecte europeu Life. La iniciativa de fer-hi pasturar ramats es va posar en marxa farà un any i les primeres actuacions es veuen en 300 hectàrees. La intenció del projecte és arribar a protegir-ne 32.000, repartides en catorze municipis. La coordinadora del projecte, Leire Miñambres, va explicar que a Montserrat els boscos són “especialment vulnerables als incendis” perquè són de pi blanc i d'alta densitat combustible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona