Medi ambient

Els transformadors de la Pletera seran miradors de l'espai

La restauració de la zona s'iniciarà el 15 de setembre i es començarà per demolir el passeig de la urbanització

El consell director del projecte Life Pletera ja ha marcat les directrius d'acció del pròxim any durant la reunió celebrada abans-d'ahir amb la presència de tots els agents protagonistes del projecte d'enrunament dels passeig de la urbanització de la Pletera i la posterior restauració de les llacunes que van quedar enterrades ja fa més de 25 anys. La demolició del paviment de l'actual passeig està previst que comenci el 15 de setembre, si els tràmits administratius no ho impedeixen.

Està previst que, a banda de retirar la runa, també es rebaixarà material de rebliment de les parcel·les adjacents al passeig en un volum calculat de 125.000 metres cúbics. Els treballs consistiran en la rebaixa de la cota topogràfica de manera que a la part on actualment s'hi situa el passeig hi haurà un sistema de llacunes salobres, algunes de caràcter temporal i d'altres permanents; al seu voltant, s'hi trobarà l'actual maresma que es pot veure a la part frontal del passeig actual i, per l'altre costat, la futura maresma que es restaurarà un cop s'hagi retornat l'espai a la cota que originalment li pertoca.

Un cop realitzada l'obra d'excavació, s'hi farà un seguiment exhaustiu per determinar-ne l'evolució cap al seu estat natural potencial i poder determinar les solucions òptimes per a la seva regeneració.

Finalment es preveu també que durant aquest any es començarà a treballar en el futur itinerari per a vianants que hi haurà en l'àmbit d'actuació, així com també en l'habilitació de les actuals edificacions de transformació elèctrica com a futurs miradors de l'espai.

LA XIFRA

1,3
milions.
Aquest és el cost dels treballs que està previst que s'executin al llarg del pròxim any.

LA DATA

07.2018
Projecte Life.
El projecte allarga el període d'execució des del juliol del 2014 fins al juliol del 2018.

El 2016 es gastaran 1,3 milions

Al llarg de l'any 2016 es preveu que es gastarà el 70% del cost del projecte, ja que és la creació de les llacunes el que es preveu que comporti el major cost econòmic: 1,3 milions d'euros, del total de 2.528.148 euros que es calcula que costarà el projecte. Del total, el 75% està subvencionat per la Comissió Europea a través del programa Life, i el 25% és d'aportació dels diferents socis que conformen el partenariat Life Pletera: l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat de Catalunya – Parc Natural del Montgrí, Illes Medes, Baix ter, Universitat de Girona – Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis, Tragsa, i la col·laboració de la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona