Medi ambient

Nitricomax invertirà un milió a la planta

La indústria en què hi va haver la fuita d'àcid nítric s'hi compromet davant dels veïns

Arran de la visita feta la setmana passada a la planta de Nitricomax de la Canonja per representants de la Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona (FAVT) i de la CUP de Tarragona, el director de la planta, César Valero, va comunicar-los el seu compromís per millorar les instal·lacions, segons ha confirmat la FAVT. El directiu va anunciar que el grup Maxam, al qual pertany la planta, invertirà enguany un milió d'euros en la millora de l'aspecte que ofereix la indústria, que ha patit oxidacions i altres deterioraments amb el pas dels anys. Tot i que l'empresa ja ha dut a terme algunes actuacions, la nova inversió permetrà la creació de nous llocs de treball al territori i la millora de la percepció de seguretat.

El president de la FAVT, Antoni Peco, satisfet per l'atenció rebuda per part dels directius, va dir que les inversions “no només han de ser per garantir que la planta no tingui incidents, sinó per donar sensació de seguretat i de bon manteniment”. L'altra reclamació veïnal feta als directius va ser la de millorar les emissions d'oxigen i nitrogen com a resultat del procés productiu.

Què va causar la fuita?

Segons l'empresa, en el moment de l'incident del 25 de maig, una nova junta d'un intercanviador de calor que estava funcionant correctament des de feia 16 hores de cop i volta es va trencar, i per això va tenir lloc la fuita. La indústria assegura que es va aturar tota la planta i que va complir tots els protocols establerts, com l'avís al 112. Malgrat tot, els veïns lamenten que no sabessin res del que passava, i que només en tinguessin coneixement les autoritats.

La propera visita a la planta de la Canonja es farà avui i hi assistiran representants del Panell Públic Assessor de l'AEQT i de la Federació de Veïns Segle XXI. A aquestes visites cal afegir-hi la que els representants de Nitricomax van fer amb l'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, el 9 de juliol.

Les visites són el resultat del compromís adquirit per l'empresa el mes passat, en la reunió que va mantenir a l'Associació Empresarial Química de Tarragona amb el seu Panel Públic Assessor i la Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona (FAVT).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona