Medi ambient

Un milió per naturalitzar el primer tram de l'Onyar

La Generalitat tindrà acabada la redacció del projecte ‘Quatre rius i una séquia' el mes que ve, i l'Ajuntament de Girona vol posar en marxa la prova pilot

La primera fase de naturalització del riu Onyar suposarà una inversió superior al milió d'euros. Aquest és el càlcul que han fet els serveis tècnics municipals pel projecte que ha d'encetar com a prova pilot l'ampli estudi d'actuació batejat com a Quatre rius i una séquia.

Es tracta d'un projecte que la Generalitat es va mostrar interessada, ara fa un any i mig, a convertir en prova pilot a Catalunya per integrar els cursos fluvials a la capital gironina i exportar-lo amb posterioritat. Aquesta primera fase permetria treure el formigó de la llera del riu des de la plaça Catalunya fins a l'altura de la plaça dels Països Catalans o el carrer de la Font del Rei.

Redacció feta a l'octubre

Arran d'una pregunta en el ple municipal d'aquest mes, el regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, va avançar que la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en el projecte permetrà que aquest mes d'octubre el govern català entregui la redacció del projecte Quatre rius i una séquia, que després caldrà desenvolupar per cadascun dels cursos fluvials i la séquia Monar.

La primera fase per naturalitzar l'Onyar pretén situar vegetació en aquest primer tram i convertir-lo en zona de passeig. Això també requerirà la intervenció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per veure com s'intervé en aquest espai del centre de la ciutat. El projecte Quatre rius i una séquia plantejava, entre altres intervencions, reconvertir la riba del Ter a la Devesa en zona d'estada amb piscines naturals o replantejar la plataforma de la plaça Catalunya, entre altres punts.

La voluntat expressada és trobar part del finançament a la Unió Europea per executar-lo.

LA DATA

06.2013
El mes de juny del 2013 es va presentar el treball de propostes d'Olga Felip i Josep Camps.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona