Medi ambient

La PDE veu irregular el pla de conca de l'Ebre

La plataforma afirma que el text incorre en un delicte de prevaricació

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va advertir ahir el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que avui pot incórrer en un delicte de prevaricació si aprova el pla hidrològic de conca de l'Ebre tal com es va donar llum verd durant el Consell de l'Aigua de Saragossa fa diverses setmanes.

Des de l'entitat van recordar que la Comissió Europea ha fet arribar diversos advertiments al govern espanyol en els quals s'assenyalen punts del text que contravenen directrius comunitàries sobre l'aigua.

Tal com van defensar ahir, el moviment antitransvasament veu prou arguments legals que determinen que el pla hidrològic de conca per a l'Ebre incompleix la normativa europea vigent en matèria d'aigua. Ho van assenyalar just abans que el Consell de l'Aigua debata l'aprovació dels plans corresponents als grans rius de l'Estat en la reunió que es farà durant la jornada d'avui a Madrid. En el cas de l'Ebre, la plataforma va remarcar que la Comissió Europea ha fixat deu punts sobre els quals cal aplicar una revisió profunda i van reiterar que l'argumentació que sempre han fet servir des de Catalunya ara rep l'aval comunitari.

Susanna Abella, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, va destacar: “El pla és la sentència de mort per al Delta, un fet que ara ja no ho diem només des de la plataforma.” Abella hi va afegir que “la Comissió Europea ha dit que les entitats implicades han d'aplicar el principi de precaució i, d'aquest punt, el Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient no en pot fer cas omís”.

Si l'Estat aprova definitivament en Consell de Ministres el pla de conca tal com està fixat, des de la plataforma adverteixen que el govern estatal s'exposa a perdre subvencions europees. En aquest sentit, la plataforma va informar ahir que han enviat una carta a la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, en què l'adverteixen de les prevaricacions en què poden incórrer aprovant, avui, la revisió del pla hidrològic de l'Ebre. Cal recordar que el primer document ja va tirar endavant fa unes quantes setmanes amb el vot en contra de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona