Medi ambient

Cordon defensarà a Madrid, dilluns, tres opcions per a Griells

L'alcalde torroellenc durà al sotsdirector de Protecció de la Costa estatal les conclusions d'informes contra els temporals

Regenerar la platja dels Griells, aportant-hi sorra; fer nous dics per amortir l'embat dels temporals i desviar l'erosió de les marees, i reforçar la base del passeig marítim del sector de l'Estartit amb una escullera de blocs de roca més pesants i amb pendent –l'actual és gairebé vertical respecte a l'onatge. Aquestes són les tres alternatives que l'alcalde de Torroella, Jordi Cordon, presentarà dilluns al Ministeri d'Agricultura i Medi Natural, en una reunió amb el subdirector general de Protecció de la Costa, Ángel Muñoz, per mirar de protegir el litoral al sud de l'Estartit de les llevantades.

3.200 signatures veïnals

Entre la documentació que l'alcalde durà a Madrid, un informe geològic elaborat per a la comissió tècnica veïnal dels Griells, amb l'aval de 3.200 signatures de suport que reclamen una intervenció ràpida per garantir la seguretat dels habitatges i el càmping El Molino.

Els veïns plantegen alternatives: un gran espigó a l'altura del Ter Vell, diversos espigons paral·lels –a l'estil de Sant Antoni– o un contradic paral·lel a la platja a uns 75 metres mar endins. L'alcalde, a més d'aquestes idees, defensarà un altre document elaborat pel Club Nàutic que sosté que l'escullera actual de roques és massa permeable i defensa una alternativa més sòlida, endinsada sota l'aigua. Al damunt, la solució més barata, abocar-hi sorra, uns 100.000 metres cúbics que es podrien obtenir del dragatge previst al port. Però, per Cordon, regenerar només la platja seria una opció provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona