Medi ambient

Actuacions contra plantes invasores a Portlligat

L'Obra Social La Caixa i la Diputació renoven el conveni per conservar i millorar l'espai natural de l'illa

Part de les persones que duen a terme aquestes tasques estan en risc d'exclusió social

Al setembre es van reprendre els treballs per tal d'eliminar de l'illa de Portlligat les plantes de bàlsam, una espècie invasora coneguda popularment com a ungla de gat (Carpobrotus). Des de l'any 2009, la Diputació de Girona i l'Obra Social La Caixa desenvolupen conjuntament accions de millora i manteniment d'aquest espai emblemàtic propietat de la Diputació de Girona i inclòs dins un parc natural amb el compromís d'arribar a convertir-lo en un referent de gestió i restauració eficient dels seus ecosistemes més valuosos.

Enguany, a més de continuar amb l'eliminació del bàlsam, també hi ha noves intervencions previstes contra espècies de flora invasora. En concret, en breu s'eliminarà un rodal important de pites (Agave americana) present a la platja de s'Illa i alguna figuera de moro (Opuntia) mitjançant la inoculació d'herbicides de manera controlada.

Aspecte social

D'altra banda, s'estan duent a terme accions de millora de l'ús públic de l'espai dins l'àrea de recepció de l'illa de Portlligat. Es tracta d'accions de retirada de runa i brossa acumulada i d'eliminació d'antics elements constructius obsolets. Tots els treballs els duu a terme una brigada de quatre persones, dues de les quals estan en risc d'exclusió social, i es preveu que el cost de la intervenció pugi a 35.000 euros. Des de l'any 2009, l'entitat financera haurà invertit uns 200.000 euros en la millora d'aquest espai natural i hi hauran intervingut més de quinze persones en risc d'exclusió social.

El 2009 el bàlsam ocupava un 80% de la superfície de l'illa de Portlligat. Aquesta espècie invasora, molt emprada en jardineria, és una planta exòtica que causa un gran impacte i desplaça la flora pròpia d'aquest espais. Des del 2013 se'n prohibeix la plantació i la tinença.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona