Medi ambient

Recomanen no banyar-se a Vilassar de Mar per vessament

L'embús d'un col·lector arran de les pluges del cap de setmana provoca un abocament d'aigües residuals

Es calcula que d'aquí a 48 hores ja es podrà tornar a utilitzar la platja normalment

L'episodi de pluges d'aquest darrer cap de setmana al Maresme va provocar l'embussament d'un col·lector d'aigües a Vilassar de Mar, cosa que va fer que es vessés al mar una part d'aigües residuals. En aquest sentit, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) va emetre una prealerta del pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines i va recomanar evitar el bany a la zona afectada fins que s'hagués reparat l'embús al col·lector.

El conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó (CiU), va voler rebaixar ahir el nivell d'alarma assegurant que, “de les aigües vessades, un 80% eren pluvials i només un 20% tenien caràcter residual”. Triadó, a més, va explicar que aquest embús “ha estat la suma de les fortes pluges i l'arrossegament de materials fins a aquest punt”. El conseller va assegurar que estava previst que les tasques de reparació finalitzessin ahir mateix, ja que durant tot el matí els operaris van treballar per solucionar el problema. Tot i això, el delegat de Medi Ambient comarcal va reconèixer que, tot i que l'incident es va detectar dissabte, no s'hi va poder actuar fins ahir, perquè l'únic punt d'accés per als camions a la zona –el pas conegut com de Palomares, de Cabrera de Mar– va estar inundat durant tot el cap de setmana. Triadó va manifestar que “la idea és millorar la rapidesa en la detecció de fets com aquest”, i va assegurar que els problemes amb aquest col·lector “són habituals” en episodis de fortes pluges. Amb tot, Triadó va aprofitar per reclamar inversions en aquest sentit a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que consistirien a separar la xarxa d'aigües pluvials de la xarxa d'aigües residuals. “Som conscients que és costós, però cal solucionar aquest problema, que és d'abast comarcal”, va puntualitzar Triadó.

Senyalitzacions

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient de Vilassar de Mar, Joan Roca (GxV), es va afegir a les reivindicacions del conseller comarcal i es va mostrar disposat a “prendre les mesures oportunes” en aquest cas. “Durant 48 hores, senyalitzarem els accessos a la platja amb la recomanació de no banyar-s'hi”, va assegurar, tal com aconsella el protocol de Protecció Civil. Roca, però, va reconèixer que, “en casos com aquest, que ocorren fora de la temporada de bany, cal millorar la informació a la població, ja que no es disposa d'elements com les banderes a les platges”, va assenyalar.

LES FRASES

De les aigües vessades, un 80% eren pluvials i només un 20% tenien caràcter residual
Josep Triadó
Conseller de medi ambient del Consell Comarcal del Maresme
Durant 48 hores, senyalitzarem els accessos a la platja amb la recomanació de no banyar-s'hi
Joan Roca
Regidor de Medi Ambient de Vilassar de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona