Medi ambient

El govern rebutja l'ampliació de la carretera dels tres ponts

Territori desestima el polèmic projecte de la Diputació a la via entre Castelló i Palau-saverdera perquè “podria tenir efectes” als Aiguamolls de l'Empordà

Santi Vila diu que era “massa agressiu”

La Generalitat ha dit no al projecte de la Diputació de Girona d'ampliar la coneguda com a carretera dels tres ponts, entre Castelló d'Empúries i Palau-saverdera, que travessa els Aiguamolls de l'Empordà. El Departament de Territori i Sostenibilitat l'ha desestimat perquè considera que “pot tenir efectes apreciables sobre el parc natural i sobre la reserva integral”. En una entrevista a Catalunya Informació, el conseller Santi Vila va assegurar que “el projecte era massa agressiu” i que l'ampliació augmentaria el trànsit i el risc de mort d'animals.

En la resolució del Departament de la Generalitat sobre l'ampliació de la GIV-6103, es determina que el projecte “no té viabilitat ambiental”, que qualsevol proposta d'actuació haurà d'incloure “alternatives de millora de la carretera que siguin ambientalment viables i compatibles amb la conservació dels valors naturals associats a l'espai natural protegit” i que s'haurà de fer una avaluació d'impacte ambiental que inclogui un estudi d'aquest impacte.

Territori recorda que aquesta via passa per la zona de més protecció del Parc dels Aiguamolls, la reserva integral, i també dictamina que “l'execució del projecte comportaria un augment de la intensitat de trànsit i de la velocitat dels vehicles i que això incrementaria el risc de mortalitat per atropellament de moltes espècies”.

El projecte d'ampliació de la carretera dels tres ponts ja havia rebut moltes crítiques de les entitats ecologistes per l'impacte que tindria ampliar aquesta via i també perquè troben innecessari fer-la més ampla com proposava la Diputació. La Iaeden-Salvem l'Empordà està recollint firmes en contra i va fer una acció simbòlica de protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona