Medi ambient

tribunals

L'IGM va descartar el risc sísmic del Castor

El directiu de l'Institut Geològic i Miner Roberto Rodríguez Fernández va declarar ahir davant del jutge que l'equip d'experts no va considerar que existís risc sísmic i va reconèixer que cap dels responsable tècnics era expert en injecció. Rodríguez, el tercer imputat que passa pel jutjat de Vinaròs pel cas del projecte Castor, va participar en l'elaboració de l'informe per aprovar la construcció del magatzem marítim de gas. Com la resta d'imputats, està acusat d'un delicte de prevaricació mediambiental i un altre contra el medi ambient.

El contingut de la declaració s'ha pogut conèixer a través d'un dels advocats de l'acusació popular, Jorge Casal, que va atendre els mitjans de comunicació després de la sessió, de diverses hores. Casal va assenyalar també que, segons la declaració de Rodríguez, l'institut Geològic i Miner es va cenyir als requisits sol·licitats pel Ministeri d'Indústria durant l'elaboració de l'informe. L'advocat hi va afegir que l'imputat havia explicat que la documentació de què disposaven els tècnics catalogava l'entorn on es va construir la planta com de “molt baix risc sísmic”.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana hi van afegir ahir que l'imputat va respondre les preguntes de les acusacions i del seu advocat (membre de l'advocacia de l'Estat) mentre que la resta de les defenses no li van fer preguntes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona