Medi ambient

El CSI de les escombraries

Des de mitjan octubre un policia municipal, un tècnic de medi ambient i un treballador de Girona + Neta investiguen per descobrir qui comet la infracció

En una hora i mitja van revisar nou punts amb deixalles

No tenen tecnologia punta, però també treballen en equip i troben les evidències necessàries per saber allò que estan buscant. La campanya de l'equip de govern per eradicar l'incivisme dels veïns del Barri Vell que llancen les escombraries fora de les hores que pertoca i fora dels punts indicats ha comportat que des de fa unes setmanes es fan unes patrulles tripartides per tal de procedir a identificar quins veïns desobeeixen les normes de la recollida de deixalles del Barri Vell.

Les patrulles les formen un policia municipal, un tècnic de l'àrea de medi ambient i un treballador de l'empresa Girona + Neta. L'agent municipal té per objectiu aixecar acta de totes les infraccions que comprovi; en els casos en què es troben evidències del veí o veïna que ho ha fet, es traspassa a l'àrea de medi ambient perquè tramiti les sancions corresponents. Per la seva banda, el tècnic de medi ambient és l'encarregat de detectar on hi sol haver les bosses que es deixen a la via pública quan no toca i veure quines infraccions mediambientals s'han comès. El treballador de Girona + Neta és el responsable de manipular les bosses i de buscar a dins. Des que es va començar la campanya, ja s'han fet diverses patrulles amb aquest objectiu mediambiental pel Barri Vell.

“Ja sabem on hem d'anar, perquè ens les trobem sempre als mateixos llocs; per això, els dies que fem la patrula ja fem una ruta similar”, certifica Pere Teixidor, tècnic mediambiental. Des de la plaça del Vi anem fins als jardins de Federico Fellini, un lloc apartat i on trobem quatre bosses petites deixades al costat de la paperera. L'operari de Girona + Neta mira a l'interior i no hi troba res. La ruta segueix fins a la pujada de Sant Domènec. Allà hi ha quatre bosses de diversos tipus, i la inspecció del contingut permet trobar factures i tiquets de restaurant que evidencien qui ha incomplert la normativa. “La infracció és greu, perquè es tracta d'una doble infracció: per haver-ho deixat a la via pública i, a més, per haver barrejat llaunes amb orgànica i vidre”, detalla Teixidor. S'agafen les factures amb noms on surt el restaurant, es fotografien i s'incorporen a l'informe i possible sanció. Des d'allà es continua cap a la plaça Sant Domènec, on també hi ha una barreja de fraccions. En aquest cas, l'etiqueta del destinatari d'una de les caixes evidencia qui n'és el responsable. Es repeteix l'operació a la Cort Reial, davant del centre cívic del Barri Vell i al carrer de Peixateries Velles. En aquest cas, a l'interior no es troba rastre de qui pot haver estat. En l'últim carrer es dóna el cas que la bossa s'ha deixat just a sota del cartell que adverteix que no complir amb l'hora de recollida suposarà una sanció d'entre 125 i 600 euros. A la Rambla, just a tocar de les porxades, es troben bosses, una a terra i dues a dins d'una paperera de via pública, on no es poden llençar les deixalles. En una hi ha evidències que la hi ha deixat algú que viu lluny d'allà però que treballa a la zona. Les bosses que es troben no es recullen fins al vespre “perquè els veïns s'adonin de l'incivisme i qui ho fa vegi que no les hi recollim”. Al carrer Hortes un restaurant ha deixat les bosses fora d'hores. El policia municipal és l'agent del barri que explica que també patrullen de paisà per enxampar in fraganti qui llança les bosses fora d'hores. En una hora i mitja hem revisat nou punts i hem trobat sis bosses amb evidències de qui ha estat el culpable i, per tant, es podrà posar multa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona