Medi ambient

Prop de trenta sancions al Barri Vell de Girona per les deixalles

El consistori obre 28 expedients a persones o empreses que han llençat escombraries fora dels punts indicats i de les hores permeses

Els imports van de 125 a 600 euros i per saber qui és l'infractor es busca dins les bosses

La campanya per posar fi a la imatge de les escombraries deixades a qualsevol lloc i a qualsevol hora al Barri Vell de Girona està tenint l'efecte esperat. Fa un mes, l'Ajuntament de Girona va anunciar que seria implacable i que multaria els veïns que incomplissin l'horari per llençar les escombraries; en aquest temps s'han obert una trentena d'expedients sancionadors.

Els tècnics municipals de medi ambient i la policia municipal que exerceix els controls in situ certifiquen que des del començament de la campanya, que preveu multes d'entre 125 i 600 euros, “s'ha rebaixat a la meitat el nombre de bosses que es llencen fora de les hores corresponents”. Fa més d'un any que el Barri Vell va canviar el model de recollida de deixalles per promoure el reciclatge en aquest barri i millorar la imatge del sector més turístic de la capital gironina. El regidor de sostenibilitat, Carles Ribas, recorda tota la tasca informativa que s'ha dut a terme al llarg de més d'un any i defensa el pas cap a la sanció: “Hem vist que hi ha gent que incompleix la normativa per inèrcia i no compleix l'horari.”

Perquè els veïns del Barri Vell puguin llençar les escombraries, cada dia es col·loquen els trenta contenidors repartits equitativament per tot el sector. Ribas certifica que “els cartells van permetre reduir el nombre [de bosses], però hi ha gent que les deixa sota el cartell, per això ara examinem l'interior de les bosses, per determinar qui les ha llençat i obrir l'expedient sancionador corresponent”. Aquestes patrulles pel Barri Vell es fan de manera aleatòria per detectar els infractors, i alhora la policia municipal fa rondes de paisà, una pràctica que ha permès detectar com a mínim tres veïns en el moment que cometien la infracció.

També s'ha detectat un problema amb els apartaments turístics que hi ha al sector en aquest aspecte, però en aquest cas es mirarà de trobar una solució diferenciada respecte a la resta del problema que suposa la recollida d'escombraries amb al sistema actual.

LA XIFRA

600
euros
és la multa que pot rebre com a màxim l'infractor que deixi les deixalles on no toca o fora de l'horari.

LA DATA

10.2015
Aquest mes el consistori va començar a imposar sancions als incívics que llencen les deixalles on no toca.

Comerç i restauració, diferenciat

L'àrea de medi ambient del consistori gironí també preveu diferenciar la recollida a particulars de la dels restaurants i comerços del sector. El regidor Ribas ja s'ha reunit amb els restauradors de la plaça Independència per explicar-los el nou sistema porta a porta que es vol instaurar a tot el sector. Ara està pendent de fer-ho també amb els restauradors del cor del Barri Vell. L'objectiu és que els comerços i restaurants puguin tenir un servei porta a porta de fracció orgànica i de cartró. “Així aconseguiríem abaixar molt el volum de la resta de punts de recollida per a la resta de ciutadans”, explica Ribas.

Els canvis en la recollida d'aquestes fraccions també haurien d'ajudar a millorar la recollida diària al Barri Vell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona