Medi ambient

Puçol s'oposa al transport de mercaderies perilloses pel seu terme

El ple municipal va aprovar per unanimitat dir no que cada mes passen per Puçol tres transports de material radioactiu amb destinació al magatzem temporal centralitzat de Villar de Cañas, en Conca

Es tracta d'un transport 6.700 tones de residus nuclears a l'any, procedents de 7 centrals nuclears, que afecta 216 pobles i més de 6 milions de veïns. La municipalitat d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta pensa que el transport d'este tipus de mercaderies sempre és perillós.

Juanjo Manzaneque, regidor de medi ambient, recorda “els 800 accidents que hi ha hagut al Regne Unit en els últims 50 anys, una cosa que no cal oblidar perquè els contenidors que van en els camions no suporten les caigudes o el foc i, sobretot, no hi ha un pla d'emergències en el cas d'un accident nuclear en ruta pel que si es produïra un prop de Puçol generaria perjuís incalculables per a les persones, però també per a l'horta i el turisme a mitjà i llarg termini”.

L'objectiu ara és sensibilitzar els veïns perquè es posicionen en contra del pas de camions carregats de material radioactiu, tres vegades cada me, una qüestió que per al regidor, “és jugar massa vegades a la loteria”.

En tot cas, l'aposta de Manzaneque va més enllà, perquè la clau és abandonar l'energia nuclear i triar altres opcions de què ja disposem i en aques sentit afimra que “cal apostar per energies netes i renovables. El futur no passa per les energies nuclears, sinó pels valors mediambientals”.

Així l'han entés tots els components de l'actual corporació municipal, per la qual cosa van aprovar per unanimitat la proposta d'oposar-se al transport radioactiu per Puçol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona