Medi ambient

Guanyant Torrent vol que l'Ajuntament resolga el problema mediambiental de la granja del Mas

La Plataforma Ciutadana recomana a la municipalitat que vetlle per la salut de la ciutadania i que faça complir les normes urbanístiques

Guanyant Torrent, davant la contestació a les preguntes presentades pel regidor d'aquesta plataforma ciutadana relacionades amb la granja “El Pampo”, totes elles elaborades pels tècnics municipals, tal i com s'havia acordat al plenari del passat mes d'octubre, insta l'Ajuntament a posar fil a l'agulla i procurar resoldre el problema mediambiental, urbanístic i de sanitat originat per aquesta instal·lació el més aviat possible.

Tot i que la municipalitat torrentina ha comunicat que demanarà a la conselleria de Medi Ambient a que prenga cartes en l'assumpte, en considerar l'enginyer tècnic industrial que l'activitat objecte de la denúncia supera l'àmbit de les competències de la Corporació, Guanyant Torrent insisteix a subratllar que, el problema dels abocaments al barranc no són sols un problema mediambiental, sinó també de salut pública pel que suposa de contaminació de la capa freàtica.

Però a més d'això, l'explotació porcina de la partida de la Contienda, continua desaiguant al barranc de l'Horteta ja que les conduccions de pluvials i fecals de la granja, evacuen per una mateixa canonada, quan haurien d'estar en xarxes separades i fer passar els purins per una instal·lació depuradora amb capacitat suficient per al volum d'aquesta instal·lació.

No obstant això, el que ha sobtat de les contestacions rebudes dels tècnics municipals, ha estat la certesa que les instal·lacions contravenen diversos articles i apartats de les normes urbanístiques del Pla General d'Ordenació Urbana de Torrent, sense que la municipalitat dirigida primer pel PSOE i després pel PP, haja pres cartes en aquest assumpte en cap moment.

Així les coses, Guanyant Torrent insta a la municipalitat que faça complir aquestes normes que daten de 1990 i encara són vigents i que obligue la propietat de la granja, a desmantellar les construccions que es troben fora d'ordenament, per restar prohibida l'ampliació d'aquesta activitat segons l'article 8.4.3.2 del PGOU de Torrent.

Finalment, aquesta plataforma ciutadana amb representació municipal, fa l'advertiment que malgrat aquests informes, Guanyant Torrent manté la denuncia realitzada davant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el SEPRONA i la Fiscalia, actitud que podria ampliar cap a la regidoria de Medi Ambient i l'Alcaldia de Torrent, en cas de no prendre's aquest assumpte amb la seriositat exigible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona