Repsol estableix un pont de diàleg amb les entitats veïnals de Tarragona per resoldre dubtes sobre les pudors

Des del sector químic es formarà voluntariat perquè rebi informació específica

«Som conscients que quan es parla de pudors i de males olors, tothom mira cap a la refineria de Repsol», va afirmar, resignat, el cap de relacions externes de l'empresa, Josep Bertran. Per tal d'invertir aquesta tendència, la companyia petroliera, en nom de tot el sector químic amb seu a la ciutat, va convocar dimarts a la tarda representants de les associacions veïnals de Tarragona que es vénen queixant des de fa setmanes, per tal de començar a posar fil a l'agulla i tractar el problema. «Volem que els veïns ens donin un cop de mà per trencar la inèrcia i per això els hem explicat quin és el nostre funcionament intern cada vegada que es produeix un episodi de pudors», va indicar Bertran, tot insistint que, «no és cap justificació, sinó que es vol aconseguir més credibilitat. Volem compartir la informació perquè, quan diguem que nosaltres no som els culpables, ens creguin.»

Explicacions detallades

Un cop les dues parts van haver analitzat la situació, des de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) es van explicar els detalls del Pla d'Actuació per Contingències Mediambientals (PACMA), que funciona des del 2003 i del qual ja s'estan començant a revisar els protocols. En aquest aspecte, Bertran va recordar que aquestes accions sempre són positives: «Quan vam fer un projecte per eliminar els hidrocarburs de l'aigua, vam desemmascarar altres olors que estaven camuflades.» Des del sector químic també es va proposar a les entitats veïnals, a través de Segle XXI i la federació d'associacions de veïns de la ciutat (FAVT), que busquin voluntaris perquè rebin informació específica, com ara la que s'imparteix als bombers del parc químic, que són els que fan les rondes. En el cas que es produeixin nous episodis de males olors, el voluntariat podrà acompanyar els bombers. La prioritat és apropar posicions i mirar de resoldre el problema amb accions unitàries. Bertran va recordar que ja es manté una comunicació fluïda amb els veïns de Constantí.

La Segle XXI, des del principi

«La iniciativa ha estat de Repsol, però no perquè s'hagi de justificar, perquè no ha fet res», va explicar el portaveu de la federació Segle XXI, Pedro Sánchez, que celebra que el sector químic hagi pensat en el col·lectiu veïnal per tractar de posar fi al problema. De fet, des del primer moment, aquesta entitat tarragonina es va mostrar partidària de col·laborar amb les empreses químiques instal·lades a la ciutat «per mirar de fer pressió davant l'administració», va assegurar el mateix Sánchez. Per la seva banda, el representant de la FAVT, Antoni Peco, es va congratular per la relació iniciada entre el conjunt de les empreses químiques i els veïns: «Les dues parts estem disposades a ajudar-nos», va assegurar. Per a la Federació de Llevant, però, el problema de les pudors és gairebé inexistent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona