Medi ambient

Un centenar de lleidatans es manifestaran a Amposta

El grup ecologista Ipcena confia reunir un centenar de lleidatans per fer sentir les reivindicacions del Segre a la manifestació contra el pla hidrològic de l'Ebre (PHE) que es farà diumenge a Amposta. Pel portaveu de l'entitat, Joan Vázquez, és imprescindible que aquesta gran mobilització reflecteixi també el malestar per la “sobreexplotació” del Segre, un riu que té molt reduït el seu cabal perquè bona part de l'aigua es destina a usos hidroelèctrics i de regadiu. Vàzquez denuncia el que consideren una posició “egoista” dels regants perquè veuen com un patrimoni propi un bé públic com és l'aigua.

El pla hidrològic de l'Ebre, que rebutgen Generalitat i ecologistes, és, en canvi, molt ben vist pels regants de les terres de Lleida ja que, al seu entendre, reparteix l'aigua de manera equitativa i assegura les dotacions necessàries per als cultius. Argumenten que si s'augmentessin els cabals ecològics podria faltar aigua per al reg i es posarien en risc noves infraestructures com ara el Segarra-Garrigues. El PHE preveu la construcció de 52 nous embassaments i 465.000 noves hectàrees de reg a tota la conca. A la manifestació de diumenge a Amposta els lleidatans portaran la seva pròpia pancarta en què reivindicaran el paper d'un afluent que aporta un 22% de l'aigua a l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona