Medi ambient

L'Ajuntament de Roses suspèn les obres d'El Bulli

La denúncia de la Iaeden i una inspecció del parc natural porten a aturar provisionalment els treballs per moviments de terra i tala d'arbres no permesos

“Suspensió provisional i immediata dels treballs que s'estan realitzant a l'espai exterior de la parcel·la elBullifoundation i de la parcel·la casa Marketta, atès que no disposen de la preceptiva llicència municipal”; aquesta és la decisió que va prendre l'Ajuntament de Roses el 9 de març passat. L'aturada dels treballs l'ha fet pública la Iaeden-Salvem l'Empordà i l'ha confirmat Montse Mindan, alcaldessa de Roses. Segons Mindan, els fets que es retreuen als promotors d'elBullifoundation són els mateixos que ja es van detectar al gener i que van portar l'Ajuntament a requerir un complement d'informació a l'equip de Ferran Adrià: actuacions als terrenys exteriors i tala excessiva d'arbres que no estan previstes ni autoritzades en la llicència d'obres de la qual disposa el projecte. A principis del mes de març, els promotors d'El Bulli van respondre a aquell requeriment i l'escrit estava pendent de valoració per part de l'Ajuntament i la Generalitat.

Inspecció del parc

Mentrestant, però, s'hi ha afegit una inspecció dels serveis del Parc Natural del Cap de Creus que ha acabat en denúncia i que ha portat l'Ajuntament a ordenar la suspensió provisional dels treballs.

La denúncia que la Iaeden va presentar ara fa un mes, reclamant a l'Ajuntament, el parc natural i Urbanisme d'inspeccionar i, si calgués, aturar i sancionar les actuacions, ha accelerat la decisió de l'Ajuntament. ElBullifoundation disposa ara de quinze dies per formular al·legacions, però la notificació de l'Ajuntament també preveu que, en cas d'incompliment, seran sancionats. Els ecologistes recalquen també que caldrà recuperar i restaurar el que hagi pogut impactar negativament sobre l'espai protegit de cala Montjoi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona